Průlomové filmy, které způsobily sexuální revoluci

Velmi nebezpečné známosti, 50 odstínů šedi nebo 9 a ½ týdne. Co scéna, to jiskřivé erotické napětí! A právě jím se inspirují miliony párů po celém světě, které se rozhodly zatočit s nudným stereotypem.

Představit si u milování nějakou filmovou scénu a zkusit ji sehrát ve vlastní posteli? Nic neobvyklého a běžná praxe. Potvrzuje to i jistý americký výzkum, jehož autorem je psycholog, sociolog a autor několika knih Justin Lehmiller. Jeho poznatky prokazují, že více než 35 procent lidí čerpá sexuální inspiraci ze snímků, které viděli v televizi nebo kině. Které filmy polechtaly libido diváků natolik, že je lze považovat za strůjce erotické revoluce?

50 odstínů šedi

Fešný miliardář s neobvyklým sexuálním apetitem a nesmělá studentka literatury s nulovými zkušenostmi. Jak tohle může dopadnout, že? Ve výše zmíněném průzkumu se převážná většina respondentů shodla, že by si pár scén zahrnujících sado-maso praktiky zkusila na vlastní kůži, přičemž o nich hodně často fantazíruje. Zatímco pro ženy je atraktivním lákadlem svlečený Jamie Dornan coby Christian Grey, muži obdivují zase nekompromisní dominanci, která zlomila i nevinnou Anastasii Steell v podání Dakoty Johnson.

Velmi nebezpečné známosti

Snít o vášnivém milostném zážitku se stejným pohlavím už se dávno nepovažuje za nenormální poruchu. Možná tomu trochu pomohl snímek Velmi nebezpečné známosti, v němž si Sarah Michelle Gellar před kamerou vyměnila vášnivý polibek se Selmou Blair. V nejedné dámě se po jeho zhlédnutí probudila chuť pozvat na kávu a piknik svou nejlepší kamarádku. No a proč vlastně ne?

9 a ½ týdne

Je až k nevíře, že „rok výroby“ tohoto díla je 1986. Navzdory jeho stáří si ale diváci stále přicházejí na své. Ostatně, kdo by se divil. Nejobdivovanější scéna je zřejmě ta, kdy Mickey Rourke přejíždí kostkou ledu po břiše ikony Kim Basinger. Sexuální napětí by se dalo krájet! Obecně tento kinematografický počin ukazuje erotiku v trochu jiném a peprnějším světle. A pro mnohé byl také milníkem, který nudu z ložnice jednou provždy vyhnal.

Zdroje: názor autora, wikipedia.org






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat