Sex v dlouhodobém vztahu bývá často lepší

Nuda, šeď, přežitek a rutina. Řeči o milování ve středu, které tolik charakterizuje milostný život dlouhodobých párů, zná asi každý. Vždyť prý jen tenhle den „je ho tam třeba“. Skutečně? Vždyť sex může být s postupným vývojem vztahu dokonce i lepší. Tyhle tři výhody se mu nedají upřít!  

Na začátku vztahu se jeden druhého nemůžete nabažit. Sex je vzrušující, nový a častý. I ti, kdo na něj moc nejsou, se najednou milují skoro každý den. Jenže po nějaké době přichází úpadek. Partnerství je ukotvené, člověk mezi ložnicí a prací řeší tisíc více či méně příjemných věcí, pohlavní styk již není prioritou. To ale neznamená, že je horší než u párů, které spolu teprve začínají.

Za prvé, ze studie z roku 2015 vyplynulo, že i jeden sexuální akt týdně, na který si pár najde čas, vede ke spokojenějšímu vztahu. Vědci, jejichž závěry uveřejnil odborný časopis Social Psychological and Personality Science, dál uvedli, že častější milování v jednom týdnu nemá výraznější vliv na štěstí a osobní pohodu. To jen pro upřesnění kolem četnosti a frekvence. Co se týče kvality sexuálního prožitku, pro dlouhodobé páry hrají tři klíčové věci Víte, proč si pohlavní styk užíváte, ačkoli jste spolu pět, šest, patnáct let?

Znáte se

Postupné poznávání erotogenních zón je fajn, o tom žádná, už jen proto, že každý člověk je jedinečný. Jenže sex se promítá na úrovni smyslové, emocionální, intelektuální i duchovní. Z tohoto hlediska platí, že čím větší znalosti o partnerově těle máte, tím víc ho můžete potěšit – a on zase vás. Zároveň vaši pozornost neodvádí nervozita, jež se u nových dvojic objevuje.

Jste vynalézavější

Ačkoli vaší nejpreferovanější milostnou polohou je ta misionářská, při jejím častém opakování si přijdete trochu stereotypně. Pokusíte se přetočit, zkřížit nohy, nadzvednout pánev, vypodložíte si ji polštářem a ještě rukou stisknete partnerův penis. Ta ona šeď a nuda vás totiž občas sama donutí být kreativnější, vymýšlet něco nového, méně otřelého. Když svoje erotické pokusy navíc sdílíte s někým, komu věříte, je sex o to zábavnější.

Na nic si nehrajete

Nalíčit se, navonět, zkontrolovat, jestli menstruace náhodou nepřišla dřív, dávat pozor, aby z pochvy neunikaly nějaké zvuky… V čerstvých vztazích jsou přípravy na milování velmi náročné a vyčerpávající, dost se hlídáte a taky se ani v nejmenším nechcete ztrapnit. Jak partnerství postupuje a stává se stabilnější, přestáváte si hrát na dokonale upravenou a distingovanou panenku a začínáte být sama sebou. Uvolněnější a přístupnější. I to v prožívání rozkoše hraje klíčovou roli.

Zdroj: Názor autora, www.researchgate.net/publication/284175688_Sexual_Frequency_Predicts_Greater_Well-Being_But_More_is_Not_Always_Better







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:00
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat