Podzim je obdobím hledání milostných vztahů

Že v létě se vztahy navazují snadněji? Tak to je možná pravda, nicméně právě v letních měsících lehce navázané románky nikdy příliš dlouho nevydrží. Situace se ale právě teď na podzim mění. Lidé flirtují mnohem intenzivněji, a navíc s někým chtějí spát. Střežte si svou lásku!

Jestli máte partnera, buďte v pozoru. Je totiž možné, že se mu aktuálně zapalují lýtka. Proč? Na řadu přišlo období, kdy jsou jedinci náchylní k odchodům ze stávajícího partnerství, a pokud zrovna neuvažují o rozchodu, minimálně mají komunikační a jiné potřeby. Data nelžou.  

September? Ne sextember!

Dřív se uvádělo, že dovolené a prázdniny nahrávají flirtu, seznamování a nevěrám. Nyní se ukazuje, že se tenhle trend tak trochu posouvá až do měsíce října. Odhalil to průzkum (1) společnosti Illicit Encounters, jehož se zúčastnilo 2 000 lidí. 78 % z nich uvedlo, že po návratu do kanceláří a domovů, k němuž zvlášť v rámci evropského životního stylu dochází někdy během měsíce září, mají potřebu být s někým v kontaktu. Statistiky uvedeného portálu hovoří jasně.

Když já se chci cítit skvěle!

Někteří jedinci si podvědomě touží prodlužovat bezstarostné chvilky spojené s nicneděláním, jsou otrávení pracovním stresem a hledají nějaký ventil napětí a úzkosti. Proto neváhají založit si profil na seznamce a „kosit to“ hlava nehlava. Pro dobrý pocit, úlevu i rozptýlení. Rekordní počet návštěvníků však výše uvedená společnost nezaznamenává jen v září až říjnu, ale také v lednu a únoru. Mezi měsíce, kdy si lidé od flirtování naopak dávají pohov, patří listopad a prosinec. V tento čas zároveň dochází i k sexuálnímu útlumu.

S čím počítat před nejkrásnějšími svátky?

Nejenže příprava na Vánoce zatěžuje spoustu žen, pro které adventní čas představuje určité povinnosti od úklidu po balení dárků a pečení cukroví, ale ve hře je i nižší tělesná teplota, která negativně ovlivňuje vzrušení. Pokud se jeden k druhému netulí, může milostný život zaznamenat velké šrámy. Při objetí totiž stoupá hladina dopaminu, tedy hormonu štěstí. A ten je na splíny a rozproudění krve v těle, tedy společně s jinými neurotransmitery, jako je například noradrenalin a serotonin, jako dělaný.

Zdroje: (1) www.home-affairs.ec.europa.eu/system/files/2020-09/report-drug-markets-full_en.pdf, www.metro.co.uk/2021/09/11/theres-going-to-be-a-surge-of-cheating-in-september-claims-dating-site-15243521/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat