Ekosexualita jako nový životní trend

Poctivě třídíte odpad, nevyhazujete staré předměty, které se ještě další použít a dál zrecyklovat, rádi se touláte přírodou, a když slyšíte o chemické hormonální antikoncepci, ježí se vám chlupy. Dělá to z vás ekosexuála?

Hetero, homo a bisexuál. Dnes běžná slova! Možná, že jste dokonce zaregistrovali i pojem demisexualita, který představuje druh sexuality postavený na silné citové vazbě k partnerovi. Takový demisexuál se nejdřív musí hluboce zamilovat, jinak vám nedá ani pusu. V poslední době se zároveň čím dál víc hovoří i o ekosexualitě. Co to vlastně je a proč se v ní (ne)najdete třeba i vy?

Nic, co by mohlo ublížit planetě

Ekosexualita zahrnuje erotický vztah s naší domovskou planetou. Dá se vlastně popsat jako aktivistické hnutí, kdy Země představuje milence. Nesmí se jí ublížit! Splývá se s přírodou, kompostuje, recykluje, pozornost je zaměřená na všechno eko a bio, většina ekosexuálů se zároveň řadí k vegetariánům a veganům.

Ano, beru!

Traduje se, že tento druh sexuality původně označovaný jako sexekologie (termín popisoval ty, kteří hledají partnerství s jinými lidmi, kteří si uvědomují životní prostředí) slovně přetvořila americká sexuoložka a kontroverzní postava erotického průmyslu Annie Sprinkle, která z ní udělala již avizovanou ekosexualitu.

Právě ona na sebe strhla pozornost, když si se svou manželkou Beth Stephens vzala Zemi při svatebním obřadu. Její nápad se brzy rozšířil mezi veřejnost a začal se stávat novým módním trendem. Prodej „zelených“, udržitelných sexuálních hraček narůstal, stejně jako počet příznivců zaměřených na ochranu životního prostředí.

Návrat ke kořenům i osvobození

Platí však, že ekosexualitu nebo sexekologii lze praktikovat mnoha různými způsoby, a jedním z nich je myšlenka, že se k planetě a přírodním darům chováte jako k partnerovi, na kterém vám velmi záleží. Je-li vám tato vize blízká, zahoďte všechny umělé hračky a nahraďte je dildy z přírodních materiálů a dalšími erotickými pomůckami ze skla, kůže nebo drahých kamenů. Preferujte nahotu, pracujte na oživování smyslů a osvoboďte se od přízemního, konzumního života plného materialismu.

Ekosexuál se nebojí ušpinit, nevadí mu bláto, déšť, kaluže, má požitek z jídla, na těle svého milence pořádá rauty a často ho naplňují maličkosti. Třeba to, když při sexu otevře okno a nechá si vlasy načechrat větrem. Tak co, je ekosexualita pro vás?

Zdroj: Názor autora, https://www.vice.com/en/article/wdbgyq/ecosexuals-believe-having-sex-with-the-earth-could-save-it, https://www.health.com/sex/ecosexual






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat