Kvalitnímu sexu svědčí odpoledne

Emocionální spojení, sexuální rauš a silný orgasmus. Kdy právě tohle můžete prožít? K uspokojivému milování použijte především hodinky!

Pravidelný sex snižuje krevní tlak, posiluje imunitní systém, zlepšuje zdraví očí, eliminuje riziko srdečních onemocnění, krotí splíny a deprese, ulevuje od bolesti, zkvalitňuje spánek, stimuluje libido a vůbec má na tělo i psychiku pozitivní vliv. Ale kdy si ho můžete nejvíc užít? Z práce odejděte o něco dřív než obvykle!

Rozdílné potřeby v touze bývají překážkou

Hormony jsou hormony. Dopamin, adrenalin, serotonin, kortizol a mnoho dalších každou sekundou ovlivňují to, jak vaše tělo funguje, co vnímá a cítí. Hormony mají dopad i na sexuální život. Již v minulosti se ukázalo, že jejich hladina během dne kolísá, proto je tak těžké mít s partnerem chuť na sex ve stejnou dobu. Jistý návod na rozkoš, podle kterého se ale s milencem přece jen dá sladit, existuje.

Oběd, káva a chtíč

Podle americké hormonální expertky Alisy Vitti je ideální dobou na milostné splynutí chvíle, kdy ženy mají dostatek hormonu kortizolu a vnášejí do pohlavního styku energii, kdežto u mužů klesá hladina testosteronu. Díky němu jsou během sexu emocionálně přítomní. Výše uvedená expertka objasňuje, že přesně tenhle moment přichází v 15 hodin odpoledne. Odložte tedy další pracovní schůzku, zavřete dveře kanceláře a dejte si s partnerem schůzku – u sebe doma nebo kdekoli jinde, třeba v hotelu.

A co když odpoledne nemáte čas?

Další možností, kdy je možné ze sexu vytěžit maximum, je ráno. Sexuoložka Suzie Hayman z Londýna tvrdí, že oba partneři jsou po nočním spánku odpočatí, tudíž jsou jejich smysly citlivější. Při probouzení tělo lépe reaguje na vnější podněty, jako je líbání nebo hlazení.

Užitečná je i informace, že konkrétně v půl osmé ráno v těle pulzuje vysoká hladina pohlavních hormonů a adrenalin je ve vyšších hodnotách. Sex sice není tak emotivní jako ve tři hodiny odpoledne, ale zase je dravější a o něco víc zvířecí. Pakliže vás podvědomě ruší nevyčištěné zuby nebo absence sprchy, nařiďte si budík o 10 minut dřív, proveďte nezbytnou hygienu a vraťte se zpátky do postele.

Zdroje: thehealthy.com, ohsu.edu, https://www.floliving.com/better-sex/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat