Současný orgasmus není výhoda

Dosáhnout orgasmu společně je znamení dobrého sexu? Ale kdeže! Proč se neustále necháváme spoutávat tolika sexuálními klišé?

Nemalou vinu nese i slavná hymna orgasmů. „Miluji tě“ – zasténala v roce 1969 zpěvačka a herečka Jane Birkin se svým partnerem, autorem písní Sergem Gainsbourgem, do mikrofonu. To pro celou generaci znamenalo, že společný orgasmus je ve vášnivém vztahu samozřejmostí. Není těžké si představit, kolik zamilovaných se nespočetněkrát snažilo dojít také takového perfektně načasovaného „duetu“.

O filmech, kdy páry dojdou společného vrcholu v sexu i duševním souznění, ani nemluvě. A to nejen v pornu, kdy snad už každému je jasné, že to nemá s realitou nic společného. I ve filmech z „růžové knihovny“ má většina párů současný orgasmus. Přitom ve skutečnosti společný orgasmus zažije občas pouze tři procenta všech párů.

Proč se tedy i přes všechna logická vysvětlení klišé o tom, že společný orgasmus mohou dosáhnout jen páry, které se opravdu milují, drží ve společnosti tak pevně?

Co slibuje současný orgasmus

Když dojdou partneři v sexu společně, mají na chvíli pocit, že posunuli hranice mezi vlastními těly. To znamená větší pocit blízkosti a spojení. Ale synchronizovat míru vzrušení je obrovská výzva s mnoha možnými překážkami. A nakonec ji ovlivňuje – ať už vědomě nebo podvědomě – každý sám. Pokud se společný orgasmus stane metou a cílem vašeho sexuálního spojení, stáváte se jeho otrokem. 

Správné načasování

V lásce hraje velkou roli načasování. Většina lidí si myslí, že správný čas na sex je večer před spaním nebo v neděli ráno. Navíc se málokdy oba partneři na stejném okamžiku shodnou – buď je někdo unavený anebo druhý ve stresu. Vhodné je proto si domluvit termín, ale to chce málokdo, proto podle dalšího klišé musí být sex spontánní, aby mohl být vášnivý a divoký. Pro opravdu dobrý sex je mnohem důležitější společně strávený čas než to, abyste došli k cíli společně. Podle jedné ankety je navíc pro partnera velmi vzrušující sledovat orgasmický prožitek toho druhého.  

Zdroj: názory autora, https://flo.health/menstrual-cycle/sex/pleasure/how-to-orgasm-together, https://www.wellandgood.com/simultaneous-orgasms/






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat