Nevěrníci jsou prý pro manželství přínosem

Leckdo zastává názor, že nic neudrží manželství víc, než dobře provedená nevěra. Jak tohle funguje v praxi, a proč to některým skutečně vychází?

Rady do života a do partnerství. Kde je hledat? U starších ročníků. Jakmile se zeptáte, jak je možné, že spolu dědeček a babička žijí třeba 50 let, dočkáte se odpovědi: „V našich dobách bylo běžné, že se rozbité věci opravovaly, dnes před problémy každý utíká.“ Ono by se ale dalo směle říct, že v současné době všichni chtějí všechno.

Hlavní důvod problémů

Když kanadská online seznamovací služba Ashley Madison, která se zaměřuje na vdané a ženaté osoby, vyzpovídala 2 800 svých členů, aby se zjistilo, proč jsou nevěrní, získala zajímavý údaj. Primárním důvodem je prý nedostatek sexu doma. Proto muži i ženy hledají povyražení jinde, přičemž někteří z nich se do mimomanželského vztahu zapojují i citově, což pochopitelně ohrožuje stávající, primární manželství. Co se stane, když se takový románek provalí?

Bolí to, ale jsou horší věci

Podle ankety britské seznamky pro zadané Illicit Encounters ženy úlety svých partnerů tolerují o něco víc. Románek odpouští 60 procent dam, ale pouze 38 procent mužů. Život po nevěře tak má dvojí scénář. Buď se přes ni pár přenese, a to společnými silami, nebo se rozejde. V každém případě studie stejné seznamky, tedy Illicit Encounters, odhalila, že neskutečných 77 % nevěrníků tvrdí, že mimomanželské vztahy partnerství zlepšují, ovšem pozor, podváděný o románku nesmí vědět, to pak postrádá veškeré kouzlo.

Náprava hříchů jako partnerský stimul

Prostě si jen tak udržujete paralelní vztah, v pondělí se pomilujete s milenkou, v úterý s manželkou, a takhle to střídáte pořád dokola. Zvlášť pro muže naprosto ideální souhra okolností. Vzešlo to ze studie, které se zúčastnilo 2 000 osob. Jessica Leoni, která na ní spolupracovala, uvedla, že cizoložníci nechtějí opustit své partnery, touží pouze po koření ve svém životě. Většinou jsou dokonce i šťastní, obvykle je trápí „pouze“ to, že nečelí žádným výzvám, nebo chtějí zkusit něco neotřelého, nového. Tak si někoho namluví.

Já můžu, ty ne!

Jelikož je ale následně užírá pocit viny, doma se víc snaží, což druhá polovička pochopitelně oceňuje. Myslí si, že partner je opět pozorný jako na začátku při seznamování a váží si toho, co má. Bizarní je, že 90 procent lidí by vyskočilo z kůže, kdyby totéž dělal jejich stávající partner. Nevěra? Já můžu, ty ale ne! Je to tedy kázání vody a pití vína. Ani tak se však výsledky studie nezmění. Nevěra je prý pro manželství přínosem. Tedy aspoň takhle to tvrdí ti, co mají „máslo na hlavě“, o čemž manžel nebo manželka nemá ani ponětí. Je to podle vás návod na štěstí?

Zdroje: dailystar.co.uk, ashleymadison.com, illicitencounters.com, https://www.marieclaire.com.au/why-do-men-cheat






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat