Masturbace je stále opředená nesmyslnými mýty

Vážně si může na masturbaci tělo zvyknout natolik, že „odmítne“ orgasmus při pohlavním styku? A proč je to naopak výhra, když se jí partneři věnují odděleně?

Masturbace není jen příjemná, ale i léčivá. Její provozování se spojuje například s útlumem stresu, kvalitním spánkem nebo úlevou od bolesti. A v době pandemie snad sehrává ještě důležitější roli! Už loni třeba představitelé amerického státu New York vydali oficiální prohlášení, v němž nabádali občany, aby zůstávali doma a praktikovali sebelásku, čímž se zabrání šíření koronaviru. Zda se to skutečně odrazilo na počtu nově nakažených případů, těžko soudit. Pravdou ale zůstává, že ačkoli je masturbace oblíbená, vyhledávaná a prospěšná „činnost“, stále o ní koluje spousta mýtů. Kterým byste věřit určitě neměli?

Může vám zničit orgasmus

Říká se, že všeho moc škodí. Platí to i tady? Objevují se názory, že časté sebeuspokojování negativně ovlivňuje erekci u mužů a ženám zase brání v hlubokém orgasmickém prožitku. Naštěstí je to ale jen „kachna“. „Masturbace, která vede k vyvrcholení, posiluje svaly pánevního dna. Pokud je tímto způsobem aktivně cvičíte, pravděpodobně budete mít lepší orgasmy i milostný život obecně,“ domnívá se americká neuroložka Rena Malik.

Důkaz nefungujícího vztahu?

Když si pánové i dámy hezky „soukromničí“ na vlastním písečku, vážně to znamená, že je jejich sex i svazek v pořádné krizi? Ale kuš. Hoďme se do klidu a vraťme se zpátky na značky G bodu. „Spousta lidí v dlouhodobých vztazích masturbuje odděleně. Nevypovídá to o tom, že vás partner nemá rád. Naopak je to aktivita, která dokáže milování hodně zkvalitnit,“ vyvrací další mýtus výše jmenovaná lékařka.

Pozor, citlivost v ohrožení!

„Několik mých pacientů se mi svěřilo s obavami, zda si na masturbaci tělo nemůže zvyknout natolik, že pak při běžném pohlavním styku nebude schopné dosáhnout orgasmu. Takové starosti nejsou na místě. Citlivost intimních partií se jejím vlivem nijak nesnižuje,“ dodává neuroložka Rena Malik. Tak bezva, žádné nebezpečí nehrozí!

Zdroje: menshealth.com, everydayhealth.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat