Nejen středa je ideální pro sex

Poznáte to ihned, jakmile se mu podíváte do tváře. Oči se mu lesknou, má v nich jiskru, dvakrát se kousl do rtu a přisunul si vaši pánev k té svojí (jasný náznak chtíče). Touží po sexu. Safra, jak mu vysvětlit, že nemáte náladu? A co když se i přes počáteční odmítnutí necháte „ukecat“?

Nikdo nemá motivaci k sexu – nonstop. Navíc mužské libido je od přírody aktivnější, což je způsobeno hladinou aktivního testosteronu v krvi. Z toho vyplývá, že zatímco váš partner neustále doráží, vy kroutíte očima a říkáte si, jak může chtít sex, když je deset hodin večer, a navíc středa byla včera. Jenže přesně v tenhle moment se celá situace může změnit – ku prospěchu obou.

Když se „ne“ promění na „ano“

Pochopitelně, že přes odpor by k sexu nikdy dojít nemělo, ale je tu jedna možnost, kterou můžete zvážit. V hlavě si přemítáte seznam zítřejších úkolů, vidina kratšího spánku vás děsí. Milování není vaší prioritou, nicméně empatický partner vycítí, že potřebujete uvolnit, a proto vám nabídne masáž ztuhlého krku nebo chodidel.  S každou vteřinou vnímáte, že konečně přestáváte řešit nutné povinnosti, s čímž se dostavuje pocit, že „by to teda možná šlo“. Máte se k sexu přemluvit?

Postelový zákon, jehož porušení se trestá

Nejprve se řiďte výše uvedeným pravidlem, že pokud z doteků a fyzického kontaktu nemáte dobrý pocit, potěšení nebo radost, výsledek bude negativní. To stejné platí i tehdy, když vás sužuje pocit, že musíte souhlasit jen proto, aby se milenec nenaštval. Sexuální koučové dnes a denně podotýkají, že touha uspokojit partnera přes pocity závazku jsou běžnou, ale toxickou praxí.

Takže znovu, jestli se z milencovy přítomnosti a jeho počínání radujete, klidně postupte o krok dál, jinak zařaďte zpátečku, omluvte se, že nejste ve své kůži a ideálně stanovte náhradní termín. Partner by měl vědět, že odmítáte sex jako takový, ne jeho samotného. A jak je to s benefity, když přece jen na nabídku sexu kývnete?

Je to stejné jako s posilovnou

Při nemoci, nachlazení nebo v maximálním zápřahu, kdy nevíte, kam dřív skočit, taky postrádáte motivaci ke cvičení. Jakmile ale workout skončí, tělo se zmítá v návalu endorfinů a dalších hormonů, třeba serotoninu a dopaminu, které přispívají k pocitu relaxace a uspokojení. Nakonec děkujete, že jste se odhodlali. Se sexem je to totožné. Po něm je váš spánek kvalitnější a hlubší, ráno vstáváte ve svěžejším módu. Navíc jsou při vzrušení a orgasmu víc prokrvované ženské tkáně, jež si tak déle udržují svoji vláčnost. Vyvrcholení také nakopne produkci kolagenu. To je ta látka, která pokožku udržuje mladistvou.

Zdroje: abc.net.au, insider.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat