Riziko nevěry může zvýšit i pracovní profese

Mít za partnera řemeslníka, specialistu IT nebo podnikatele je vcelku risk. V těchto povoláních se prý podvádí ostošest! On ale ani vztah se zdravotnicí či učitelkou nemusí být úplně monogamní.

K nevěře dochází ze spousty důvodů. Hříšníci se často vymlouvají na to, že hledají věci, které jim v oficiálním vztahu chybí. Někdy to bývá podpora, respekt či pochopení, jindy zase vášnivější sex, smysl pro dobrodružství nebo obyčejný projev uznání. Může mít podvádění něco společného i s profesí? Nevěřili byste, jak moc. Ve kterých zaměstnáních se prý smilní nejvíc?

Kdo je bez viny, ať hodí kamenem

Na tuto ošemetnou otázku se zaměřili ti nejpovolanější, a to tvůrci kanadské internetové seznamky pro zadané, jež nese název Ashley Madison. Prostřednictvím on-line dotazníku vyzpovídali 1 100 uživatelů, přičemž se zaměřili zejména na jejich povolání i zkušenosti s nevěrou. Výsledná analýza přinesla nejedno šokující překvapení. Takže, jak si vedou pánové a v jakých odvětvích věrnost trochu „ujíždí“ dámám?

Zlato, dnes se asi zdržím!

I mistr tesař se někdy utne. To je úsloví, které dokonale vystihuje situaci. V této hříšné hitparádě totiž první příčku jednoznačně obsazují řemeslné profese. Instalatéři, stavaři, malíři, elektrikáři, kominíci, topenáři – ti všichni prý tíhnou k cizoložství. „V těchto zaměstnáních mají lidé nepravidelnou pracovní dobu, což poskytuje skoro neprůstřelné alibi,“ vysvětluje tisková mluvčí zmíněné seznamky Isabella Mise. Ta vyjmenovává i další obory, ve kterých čestnost poněkud pokulhává. Průzkum odhalil, že pletky nejvíce mívají specialisté IT, podnikatelé, hospodští, finančníci a ti, kteří se pohybují v marketingu. Ani lékaři, právníci a učitelé nejsou tak docela bez viny! Jak to vypadá u něžného pohlaví?

V nemocnici je to samý přesčas

Mezi ženami vládnou trochu jiné poměry. Vůbec nejmenší sklony k monogamii prý mají zdravotnice, školitelky a učitelky. Se zahýbáním si hlavu příliš nelámou také právničky, stejně jako umělkyně, sociální pracovnice a operátorky. Mimomanželské poměry podle uvedeného výzkumu nebývají cizí ani prodavačkám. No to jsou ale věci. Kde pracujete vy? A váš partner? Pozor na rizika, která to přináší…

Zdroj: independent.co.uk, https://www.pnas.org/content/116/33/16268






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat