Skutečné sexuální štěstí v posteli

Duchovní spojení s partnerem, nebo snad výkonný vibrátor? Tohle milenci považují za skutečné sexuální štěstí!

„Štěstí! Co je štěstí? Muška jenom zlatá, která za večera kol tvé hlavy chvátá…“ píše ve slavné básni Adolf Heyduk. Jakou má podobu v intimní oblasti? Na to se britská firma Lovehoney, která se zabývá prodejem spodního prádla a erotických hraček, zeptala 3 000 dospělých lidí ve Spojených státech, Velké Británii a Austrálii. Účastníci byli ve věku od 18 do 65+ a reprezentovali různé „pohlaví, etnika, partnerské statusy a sexuální orientace“. Většina účastníků se identifikovala jako monogamní a žijící v dlouhodobém vztahu.

Ve dvou se to lépe táhne

„Tato studie pro nás byla důležitá. Chtěli jsme skutečně poznat, co naši zákazníci v ložnici chtějí a potřebují. Zároveň nás zajímalo to, zda čelí nějakým překážkám, kupříkladu vinou věku,“ uvedla Sammi Cole, která se na anketě podílela. A jak to celé dopadlo?

Dvě třetiny účastníků věřily, že sex hraje „důležitou roli v jejich celkovém štěstí“, polovina pak měla pocit, že největší výhodou sexu je pevný, hluboký vztah s někým, komu mohou věřit a sdílet s nimi své touhy. To je prý skutečné štěstí. Mezi největší výhody milování lidé zařadili lepší náladu, úlevu od stresu a kvalitnější spánek.

Běžně se používají sexuální hračky

Mnoho účastníků se také zmínilo, že jsou v posteli spokojenější, pokud používají sexuální hračky. Ve skutečnosti 63 procent žen a 54 procent dotázaných mužů uvedlo, že vlastní hned několik pomůcek pro dospělé, které pravidelně používají a dělají je usměvavějšími. Co se týče věku, tak ten sexuální uspokojení neovlivňuje.

Stárnutí není překážkou

Výsledky průzkumu totiž zpochybnily obecné přesvědčení, že sexuální štěstí s přibývajícími roky klesá. Pouze 23 procent účastníků ve věku 65 let a starších prozradilo, že nejsou ve svém sexuálním životě fyzicky spokojeni, což naznačuje, že zbývajících 77 procent respondentů si na svůj milostný život neztěžuje. Toto zjištění potvrzuje i studie s názvem Singles in America, kterou zpracovala agenturu Research Now. Z výpovědí pěti tisíc zúčastněných lidí vyplynulo, že sex je pro muže nejlepší v 64 letech, ženy ještě dva roky přidávají. Není to nádhera?

Zdroje: greatist.com, Lovehoney.eu






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Lilek v těstíčku

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat