Mokrý orgasmus zažívá malé procento žen

Že jsou ejakulace schopní jenom muži? Ale vůbec ne. Tahle věc není zapovězena ani ženám. Co jí předchází a jak velká je to vzácnost?

Víno je nalité a svíčky zapálené. Sexuální napětí se dá krájet. Ve chvíli, kdy se muž k ženě přiblíží a dotkne se jejích nejintimnějších partií, začne být poněkud mokro. Někdy jen trochu, jindy by množství té zvláštní tekutiny naplnilo i větší šálek na kávu. Že je tahle scéna výplodem pornografického průmyslu? Ale kdepak. Jev je to sice vcelku normální, ovšem zažije ho jen hrstka příslušnic něžného pohlaví.

Když prší a deštník není potřeba

Ženský mokrý orgasmus, přezdívaný jako squirt, není žádnou novinkou. Podle zahraniční dějepisné publikace The history of female ejaculation ho moc dobře znali třeba čínští taiosté, a to již ve čtvrtém století našeho letopočtu. Zmiňuje se o něm i Kámasútra, tedy indický text pojednávající o lidské sexualitě, který je považován za hodně naučnou učebnici lásky. V některých zápiscích ho barvitě popisoval i řecký filozof Aristoteles, stejně jako starověký lékař Galén. Takže ano, promáčené lůžkoviny zásluhou milostné rozkoše byly na denním i nočním pořádku už v dávné minulosti. Jenže tehdy měli milenci jen kusé a mylně vykonstruované informace o tom, co přesně znamenají.

Nepřestávej, zlato!

Ženská ejakulace, ve velké míře srovnatelná s tou mužskou, byla dlouhá léta zaměňována s obyčejným močením. Až moderní věda tuto myšlenku vyvrátila s tím, že o takové nepřístojnosti nemůže být ani řeč. Tekutina dámské ejakulace je čirá a bez zápachu, přičemž obsahuje některé složky, které lze nalézt i ve spermatu, jmenovitě pak glukózu, fruktózu a kreatinin. V malém i velkém ji produkují takzvané Skeneho žlázy, jejichž vývod je mezi klitorisem a vstupem do pochvy. Pokud jde o samotné umístění těchto žláz, na mapě ženského těla se nacházejí v horní stěně vaginy, a to v těsné blízkosti Gräfenbergova bodu, zkráceně označovaného jako bod G. A to vysvětluje mnohé. Stimulací a drážděním tohoto místečka dochází k výstřiku zmíněné tekutiny, o což se postarají pánevní svaly.

Orgasmus i bez orgasmu?

Mokrý orgasmus tedy může ženu potkat i při samotné předehře, musí být jen dostatečně uvolněná a patřičně vzrušená. Ejakulát se mnohdy vylučuje i v průběhu samotného vyvrcholení, což nezkušené mnohdy nepříjemně zaskočí. Ale není se za co stydět, právě naopak. Pokud i vy po pohlavním styku zapínáte pračku, nebo dokonce stíráte podlahu, patříte k vyvoleným. Ze statistik vyplývá, že tuhle vodnatou parádu zažívá pouze 10 až 15 procent žen.

Zdroje: medicalnewstoday.com, wikipedia.org, healthline.com, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20233286/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat