Sebeláska všude kolem vás

Často i malé věci prozradí, že se milujeme příliš málo. Poznejte sedm typických signálů, které svědčí o příliš malé sebelásce.

I když jste tu vždy pro své bližní a pomáháte jim, když jim není dobře, jste nejtvrdší kritik sebe sama? I když je pro vás snadné vidět a chválit dobré stránky vaší rodiny a přátel, svou nedokonalost si pamatujete?

Sebeláska: Je čas oslavovat sám sebe!

Je na čase si uvědomit, co všichni ostatní už dlouho vědí: Jak skvělý jste člověk! Sebeláska není vidět, řeknete si. Nikdo nepozná, jestli se máte rádi, nebo ne. No možná. Ovšem, jestli vám láska k sobě samému chybí rozhodně vidět je. A poznáte ji podle mnoha věcí.

Například podle těchto

Hádky nikdy nevyhledáváte, ale když už se s někým hádáte, jste to převážně vy, kdo to vzdává první.

Poprosit někoho o pomoc je pro vás něco jako sci-fi, takový nápad vás rozhodně nikdy nenapadne.

Se svým sebevědomím si o sobě nemyslíte, že jste bezchybná, ovšem udělat chybu je nepředstavitelné. Když nějakou uděláte, musíte ji hned napravit.

Svoje přání, sny anebo potřeby si necháváte pro sebe. Říkat něco tak intimního je vám krajně nepříjemné.

Občas každý z nás ztratí řeč a hledá v situaci vhodná slova. Ovšem pokud něco „hloupého“ řeknete vy, rozčiluje vás to ještě hodně dlouho.

Ze zásady neříkáte ne, občas ale nejde vyhovět všem. Pro vás to je ale jako noční můra, kvůli které máte špatné svědomí.

Připadá vám to povědomé? Pak asi nevíte jednu důležitou věc: Žít a být milován si nemusíte zasloužit velkými věcmi a činy. Stačí vám k tomu stejně málo, jako ostatním lidem.

Zdroj: názory autora, https://www.psychologytoday.com/us/blog/intimacy-path-toward-spirituality/201510/what-it-really-means-love-yourself






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat