Vzpomínky na bývalého zmizí mávnutím proutku

Láska to byla veliká, ale bohužel netrvala věčně. Jak dlouho se rozchodem chcete trápit? Učiňte tomu přítrž a na bývalého zapomeňte. Tyhle triky vám v tom pomohou!

Rozchod je velmi individuální záležitost, ale přece jen existují data, která poskytují naději, že se po rozpadu vztahu nebudete trápit celý život. V britském deníku Daily Mail se totiž objevila studie, podle které na každý rok, co s partnerem strávíte, přijde měsíc truchlení a zotavování. Pochopitelně, že stesk, smutek a samota se nedají paušalizovat, každý neúspěšný vztah bolí a všichni si přejí, aby se vzpomínky na bývalého ztratily co možná nejdřív. Co pro to můžete udělat? Takhle svépomocí překonáte krizovou dobu!

Zůstaňte nohama na zemi

Je jasné, že člověk analyzuje, hodnotí, vyčítá si své vlastní chyby, některé naopak přisuzuje protistraně. Chaos v hlavě je běžný, stejně jako hněv. Přijměte všechny svoje pocity, jedině tak budete moci jít dál. Přijetí situace je prvním krokem k posunu. Pokuste se však nestresovat tím, že si budete promítat scénáře typu „kdyby tohle a tamto“. Na věci to nic nezmění. Místo toho si radši své pocity zapisujte do deníku a filtrujte je tak, jak „leží a běží“.

Odpusťte si

Možná, že vás vztah nebyl ideální, ale to se stává. Naučte se odpouštět a nechat věci být. Vlastně je to nejzásadnější a nejtěžší fáze každé rekonvalescence po rozchodu. Pokud si pořád říkáte, co jste do vztahu dali a nedali, co se vám vrátilo a nevrátilo, věřte, že partnerství je souhra dvou lidí. Kdyby do něj nikdo nic neinvestoval, skončil by třeba ještě dřív. Nelitujte toho, o co jste přišli, ale zároveň neulpívejte na někom, kdo nevidí vaši skutečnou hodnotu. Promiňte si své přešlapy, vždyť jste jenom člověk!

Jděte ven

Až překonáte první dny, během kterých nevylezete ze svého domova, probrečíte pár nocí a sníte několik tabulek čokolád, vyjděte ven, buďte aktivní, socializujte se se svými přáteli a nahrňte na sebe co nejvíc úkolů, povinností i koníčků. Čím víc se zaměstnáte, tím méně budete přemýšlet nad svým bývalým – vytvoříte si nové zážitky, které s ním nemají nic společného. Cvičení, pohyb na čerstvém vzduchu nebo dobročinnost změní způsob vašeho uvažování, připomenete si, kdo jste a co je v životě vlastně důležité.

Vyhýbejte se kontaktu

Ex nesledujte na sociálních sítích, nejezděte stejným metrem jako on, nenavštěvujte kavárnu, ve které často vysedává. K čemu vám to bude, když ho uvidíte, uslyšíte, potkáte se s ním ve dveřích? Je to sypání soli do otevřených ran. Zrušte jeho sledování nebo ho zablokujte na všech svých účtech. A změňte si číslo, pokud je to nutné. Milujte se a uvidíte, že nová láska brzy přijde.

Zdroje: dailymail.com, pairedlife.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat