Odhalení nevěrníka na první dobrou

Lze poznat člověka, který je nevěrný? Které vlastnosti jsou pro ně charakteristické? A jak dopadl průzkum?

Ať už je člověk nevěrný nebo ne, nikdy nebudeme schopni předem s jistotou říct, kdo je toho schopen a kdo ne. Jakmile se to stane, můžeme si zpětně některé věci domýšlet – například rodinnou „historii“, jeho nebo její charakter, situaci ve vztahu a další, ale faktem je, že lidské chování není předvídatelné.

Existuje však řada průzkumů, které nám poskytují statistické a někdy i poměrně pikantní informace o nevěrných lidech – které profesní skupiny mají poměr častěji nebo kde je nevěra nejčastější. A z nich můžeme odvodit následující typické znaky:

Extrovert

V průzkumu z roku 2021, který provedl seznamovací portál Ashley Madison, se 59 procent z 2100 nevěrných ohodnotila jako extroverti. To možná není až tak překvapivé – introverti většinou dobíjejí baterky o samotě a aféra pro ně je spíše komplikace než potěšení. 

Prvorozený

Ve stejném průzkumu se také ukázalo, že 39 procent z tázaných byli nejstarší ze sourozenců, 29 procent benjamínci a 24 procent prostřední děti. Pouze 8 procent účastníků průzkumu byli jedináčci.

Nízká sebekontrola

Studie z Univerzity v Karolíně, publikovaná v časopise Journal of Family Psychology v roce 2020, naznačuje, že podvádějící lidé nejen hůře odolávají sexuálnímu pokušení, ale mají i obecně nízkou úroveň sebeovládání. Ať už je to důsledek čehokoli, zdá se, že sebeovládání je charakteristikou, která je s naším životem spjata více, než bychom předpokládali.

Vedoucí pozice

Podle Ashley-Madison zastává většina nevěrníků manažerskou pozici – 13 procent se prezentuje jako manažer, 7 procent jako generální ředitel.

Charakteristické rysy obličeje

V rámci australské studie publikované v roce 2019 v časopise Royal Society Open Science vědci zjistili, že podvádějící muži mají obvykle výrazné tvary a rysy obličeje – silné čelisti, nápadná oblast obočí nebo úzké rty. U žen vědci žádnou významnou shodu nenašli.

Zdroj: názory autora, https://www.ashleymadison.com/, Užívání si sladkých chvil: Zvyšuje motivace přístupu směrem nahoru reaktivitu na pozitivní interpersonální procesy? - PsycNET (apa.org), Unravelling the gender productivity gap in science: a meta-analytical review | Royal Society Open Science (royalsocietypublishing.org), Prestige and dominance-based hierarchies exist in naturally occurring human groups, but are unrelated to task-specific knowledge | Royal Society Open Science (royalsocietypublishing.org)






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:00
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat