Pozitivní dopad sexuálního půstu na milostné vztahy

Stop sexu! Příroda se probouzí k životu a vy ji můžete následovat – po milostné stránce. Dopřejte svému sexuálnímu životu nový impulz a místo jarního detoxikačního půstu dejte přednost tomu milostnému. Zvládnete si rozkoš zakázat?

Manželství bez sexu. Odhadem jich je až 20 procent, přičemž do této kategorie patří páry, které spolu mají sex maximálně desetkrát do roka (1). Že k nim nepatříte a váš sexuální apetit je mnohem vyšší? To je skvělé, ale věřte, že dopřát si sexuální půst nemusí být od věci. Vlastně se jedná o báječný nápad, který může postelové záležitosti maximálně okořenit!

V čem spočívá kouzlo půstu?

Někteří sexuální terapeuti, mezi které patří třeba celosvětově známý odborník Ian Kerner, říkají, že pokud v posteli chcete prožít mnohem větší uspokojení, měli byste rutinu narušit sexuální hladovkou. Její princip spočívá v tom, že současné vztahy jsou unavené, stereotypní a vyčpělé. Někdy se dostanou do takové fáze, že jediným východiskem, jak v nich opět zažehnout touhu, je nový začátek. A s tím intimní detox prokazatelně pomáhá, proto pokud jste ve vztahu, nasaďte si na rozkrok pás cudnosti (obrazně řečeno) a po celých 30 dní se vzdejte sexuálních aktivit (2). Co všechno díky němu získáte?

Sexuální detox oprašuje kouzlo milování

Lidé mají tendenci považovat věci za samozřejmost a ztrácet za ně uznání. Psychologové tento jev nazývají hédonická adaptace – představa, že bez ohledu na to, jak dobře se člověk cítí, časem se mu příjemné pocity omrzí. Hédonická adaptace funguje převážně v obdobích válek a ekonomických potíží, protože nás nutí vážit si toho, co máme, a vrací nás na naši základní linii. Ale v období blahobytu je proti nám, což platí právě i pro sex. Pokud chcete, aby byl lepší, tak na něj chvíli zapomeňte (2).

Procvičuje rozmanitost a kreativitu

Najednou nemůžete vyskočit do sedla a užít si divokou jízdu. A ani ten misionář nepřichází v úvahu! Jak se zachováte, když potřebujete na sex zapomenout? Začnete vyhledávat nějakou zábavu, která vás odpoutá od chlípných myšlenek. Společně si přečtěte nějakou knihu, konečně zase jděte do kina a užijte si romantické rande ve své oblíbené kavárně, kde jste se potkali. Znovu si připomenete, jaké máte možnosti coby pár. Vrátíte se k sobě samým (2).

Stupňuje vzrušení

Čím víc a déle si odpíráte to, na co máte chuť, tím víc po tom prahnete. Řekněte si třeba, že nebudete myslet na růžové slony a najednou je uvidíte na každém kroku. Podobně to funguje i se sexem. Dieta postavená na omezení milování zvyšuje libido a vědomí, že s partnerem pracujete na stejném „projektu“ dělá věci tajemnější a pikantnější (2).

Resetuje

Stejně jako fyzický půst nebo změna stravy intimní detox rychle mění přirozenou neurochemii těla, umožňuje resetovat činnost smyslů, přepojit na jiný program, projevit zájem o fyzické sblížení a nakonec i omladit milostný život (2).

Co když to nevydržíte?

Jakmile něco takového zvládnete se vším všudy, tedy i s absencí masturbace, zatleskejte si, ale zároveň si nedělejte hlavu s tím, když se po dvou týdnech naskytne příležitost ke kvalitnímu a uspokojivému milování – a vy ji využijete. Jste jenom člověk a partner taky. I tak sexuální půst může mít efekt (3)!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7489086/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21514312/, (3) názor autora






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat