Ejakulační funkce na vrcholu slávy

Když muži stříkají silně a energicky, cítí se hodni poslání rozsévačů semene, kteří musí oplodňovat samičky pro zajištění dalších generací. Jakmile ale ze sebe nedokážou vymáčknout víc než pár kapek „šťávy“, jejich ego trpí. Znáte to z domova? S partnerem podnikněte tyhle věci!

Jedna dávka semene představuje asi 2 až 6 mililitrů mléčně bílé až nažloutlé tekutiny zásaditého charakteru, která se skládá z minerálních látek, fruktózy, kreatinu a bílkovin (1). Někteří muži jsou ejakulačním procesem natolik fascinovaní, že se srovnávají s pornoherci, kteří stříkají tak, až jim přistávací plocha v podobě tváře milenky skoro až nestačí.

Možná, že si zrovna na tomhle jevu, pro který odborníci mají jev „cum-centrismus“ (zaměření se na sperma a ejakulát), ujíždí i váš partner, jež si chce připadat jako ten největší alfa nakládač. Nedivte se mu, jeho chování plyne z evolučních předpokladů a kulturních norem, které hlásají, že se mužnost a zdraví pozná podle toho, co kdo ze sebe „vymáčkne“ (2). Pakliže milence budete chtít uklidnit, věřte, že existují některé faktory, které skutečně sílu a objem ejakulace mohou ovlivnit. Jaké to jsou?

Skoncujte se zlozvyky  

Množství pánského „výměšku“ snižuje konzumace alkoholu v blízké době před ejakulací, stejně tak kouření a příjem drog, včetně něčeho ostřejšího. Lidé často míchají alkohol se sexem, aby byl zážitek zábavnější a příjemnější, ale pozor, cokoli nad jeden nápoj otupuje smysly, sabotuje sexuální výkonnost i výdrž (negativně ovlivňuje erekci) a může snížit množství ejakulátu. Večer u televize se tak snažte množství alkoholu minimálně omezit (3).

Odpusťte si horké lázně a vířivky

Možná, že už jste si s partnerem na terase rozdělali nafukovací vířivku – pro romantické večery ve dvou. Nic proti ní, vířivky odbourávají stres, uvolňují svalstvo, stimulují krevní oběh a snižují krevní tlak, přičemž některé z nich se dají nahřát až na 42 stupňů Celsia. A to je pro některé účely špatně.

Spermie velice citlivě reagují na zvyšování teploty. Varlata jsou v šourku ukrytá proto, že uvnitř těla se teplota pohybuje kolem 37,5 stupně Celsia, přičemž spermie potřebují o jeden až dva stupně méně. Z praktického hlediska, pokud chcete mít prsa zkrápěná pořádnou dávkou mlíčí nebo toužíte otěhotnět, bublinky partnerovi radši rozmluvte. A domluvte mu i ohledně notebooku na klíně, těsného spodního prádla a vyhřívání sedadel v autě (4).

Změňte stravu

Ze smažených sýrů či hranolek fritovaných na přepalovaném tuku ještě nikdo nikdy fit nebyl. Zdravá strava je pro maximalizaci ejakulační funkce klíčová. Některé potraviny se spojují se zdravějšími hladinami testosteronu a sníženým rizikem zánětů, což jsou dva faktory podílející se na produkci spermií (3).

Z tohoto hlediska se osvědčují hlavně potraviny s vysokým obsahem antioxidantů. Máta, bazalka, oregano, skořice, hřebíček, švestky, granátové jablko, borůvky, maliny, jahody, brusinky, artyčok, kapusta, květák, řepa, vlašské ořechy, pistácie, hořká čokoláda a další dobroty vás v nouzi nenechají. Mimochodem, semeno je z velké části tvořenou vodou, proto pokud partner nemá dostatečný pitný režim, nikdy se nestane fontánou, ale zůstane u kapajícího kohoutku. Měl by pít až tři litry vody denně (3).

Choďte (společně) cvičit a spěte

Pravidelná fyzická aktivita je prospěšná pro zlepšení počtu spermií, stejně jako kvalitní spánek, který je důležitý pro držení zdravé hladiny testosteronu. Neponocujte a choďte spát ve stejnou dobu. Během noční regenerace se děje mnoho zázračných divů (5).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK546701/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6915345/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6247182/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28455440/, (5) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31830732/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat