Po sexu si některé věci odpusťte

Krásné milování se může proměnit v noční můru. Neškoďte si, nedělejte po něm těchto šest věcí a buďte prostě jen šťastní!

Sex je jednou z těch bohulibých fyzických aktivit, které pozitivně ovlivňují tělo i mysl. Přispívá k lepšímu spánku, zlepšuje pleť, krotí deprese, spaluje kalorie, zmírňuje bolest nebo upravuje krevní tlak. Bohužel některé zdánlivě nevinné věci, které po něm lidé dělají, jeho účinky snižují. Čeho byste se i vy měli vyvarovat?

Nepoužívejte chemii

Po sexu si rozkrok opláchněte teplou vodou a popřípadě i mýdlem určeným pro intimní hygienu. Vyhýbejte se však používání drsných intimních mycích prostředků, protože pokožka je po sexu velmi citlivá. Mýdla a produkty s mnoha přidanými vůněmi, včetně vlhčených ubrousků, mohou změnit normální vaginální flóru. Nezapomeňte vyprázdnit močový měchýř, protože je známo, že moč propláchne močovou trubici a pomůže vyplavit nežádoucí bakterie.

Nenoste přiléhavé oblečení

Protože tělních tekutin po milování bývá nadbytek a třením se šíří bakterie, měla by pokožka volně dýchat. Proto se vyvarujte přiléhavému nočnímu nebo spodnímu prádlu.

Nesledujte mobil

Moderní technologie ovlivňují intimní život páru víc, než se zdá. Pokud si krátce po orgasmu berete do ruky mobil a projíždíte novinky na sociálních sítích, je to vůči milenci neuctivé a netaktní. Jakákoli aktivita od sledování televize po vyřizování e-mailů zkracuje postkoitální pocity blaženosti a přispívá k odcizení mezi partnery.

Nekašlete na erotické pomůcky

Sexuální hračky se setkávají se spermatem a vaginálními sekrety, takže jsou náchylné k hromadění bakterií. To znamená, že se po aktu musí očistit, nebo jejich následné použití může vést k infekci. Preferujte vodu a antibakteriální mýdlo.

Vyhněte se horké lázni

Sex byl dravý, akční a fyzicky náročný. Chcete si odpočinout v horké vaně? Jakkoli se něco takového nabízí, odolejte. Horká vodní lázeň je pro množení „breberek“ jako dělaná. Spíš si dopřejte sprchu.

Nejezte nic těžce stravitelného

Tak trochu jste se vysílili, po pohlavním styku je potřeba doplnit palivo. Ale čím? Podle odborníků může konzumace rafinované mouky spolu se sýrem dráždit trávicí systém. Doporučuje se omezit občerstvení, jako je pizza, protože jakmile sex rozproudí krev, je pro střeva těžké tyto dobroty zpracovat. Vhodné je avokádo, vodní meloun, banán nebo jablko.

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat