Partnerovo ochabnutí má své řešení

Máte chuť na milování, partner nejspíš taky, ale pohlavním orgánům se poroučet nedá. Tak jako pochva může být suchá, když to nejméně potřebujete, i penis ochabne v nevhodnou chvíli. Jak na takovou situaci zareagovat?

Nemáte pocit nějakého pochybení, milencův rozkrok stimuluje způsobem, který se mu líbí, tak v čem je problém? Proč se z tvrdého klacíku náhle stalo měkké cosi, co nereaguje vůbec na nic? Ve vaší hlavě pravděpodobně zní slabý hlas, který vám říká, že za to můžete. Pravdu? Svět se netočí jenom okolo vás.

Penis není stroj, který může pořád

Sebemrskačství není nutné, obvykle za partnerovým selháním stojí stres, psychické či emocionální problémy, cukrovka, únava, vysoký cholesterol, pokročilý věk, léky, úzkost, deprese, alkohol, drogy, kouření či nadváha (1). Pokud má váš milenec těžké období, snažte se nepropadat panice.

Potíže s udržením erekce dostatečné pro penetraci se nazývají erektilními dysfunkcemi, zkráceně ED (1). Jedná se o docela běžný problém, ať už se to stane jednou nebo několikrát za sebou. Jak z pohledu milující partnerky můžete zasáhnout (2)?

Vraťte se k mazlení

Zkuste si na chvíli odpočinout od sexu – vraťte se k líbání, hlaďte se a nerozvazujte intimní pouto. Alfa samec potřebuje podpořit, ne zasadit další ránu! Hlavně žádné posměšky, narážky a úšklebky! Mějte na paměti, že ED je zásah do sebevědomí muže, a přesně tak by se k tomu mělo přistupovat. A další věc, partner má ještě jazyk a ruce, takže je může v případě potřeby přiložit k dílu, stejně jako erotické pomůcky. Není třeba držet se „klasického“ scénáře, vždyť existuje tolik způsobů, jak se uspokojit.

Celkově lze říci, že mezi nejlepší způsoby, jak tuhle nepříjemnou situaci překonat, patří chápavost a trpělivost. V žádném případě se nerozčilujte a nezapomeňte, že to není vaše chyba. V naší velmi patriarchální kultuře se může zdát, že erekce partnera neodmyslitelně souvisí s vaším vzhledem a sexuální zdatností, ale to není pravda. Komunikujte spolu, to váš vztah ještě upevní.

Kdy navštívit lékaře?

Pokud potíže přetrvávají déle jak šest měsíců, je na místě vyhledat lékaře. Při krátkodobých potížích partnerovi doporučte doplňky stravy, které obsahují zejména l-arginin, který zlepšuje prokrvení penisu, a kotvičník zemní (tribulus terrestris). O něm je známo, že podporuje normální hormonální aktivitu a funkci pohlavních orgánů (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK562253/, (2) názor autora, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4394737/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat