Společné jídlo je důležitější než sex

Možná vás to překvapí, ale z dlouhodobého hlediska je společné stravování v partnerství důležitější než sex. 

Dát si brzy ráno čerstvé rohlíky a oblíbený jogurt, vykouzlit horkou čokoládu s třešničkou na kopečku šlehačku nebo přinést snídani do postele je pro mnohé to nejkrásnější ze všech vyznání lásky, a to i roky po první zamilované noci. Jakmile v určitém okamžiku tento zvyk ustane, je to špatné znamení pro váš vztah.

Láska prochází žaludkem

Jídlo je v partnerství velmi důležité, z dlouhodobého hlediska údajně ještě důležitější než sex. V průměru spolu páry spí jednou až dvakrát týdně – čím déle vztah trvá, tím méně často (1). Na druhou stranu spolu jedí minimálně čtyřikrát týdně – a to bez ohledu na délku vztahu (2). To znamená, že sex se svým významem na vztah přeceňuje, zatímco jídlo se podceňuje. Například austrálští domorodci používali stejné slovo pro „spánek“ a „jídlo“. Věděli totiž, že jídlo může být v lásce důležitější než sex.

Večeře v restauraci může zachránit vztah

Internetový vyhledávač restaurací OpenTable.com ve svém průzkumu (3) dokázal od 2 105 respondentů zjistit, že pro 42 procent účastníků, kteří jsou v partnerství nebo se do partnerství chystají, má velký význam společné stravování v restauraci nejen z hlediska pohodlí, ale především pro to, že posiluje jejich vztah. Společná návštěva restaurace s vaší milovanou polovičkou se tak vyplatí nejen z kulinářského hlediska, ale je také skvělou příležitostí udělat něco dobrého pro partnerství. Zkrátka win-win situace pro všechny! Tak na nic nečekejte – je čas vzít milého zase na večeři – nemyslíte?

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7293001/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9630964/, (3) www.opentable.com/blog/dining-trends-2022/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat