Sex s tamponem je nebezpečný

Bez ohledu na to, jak úžasný ten menstruační tampon je, najdou se i chvíle, kdy je jeho přítomnost nežádoucí. Třeba při sexu! Proč ho před ním vyndat a co dělat, když už je pozdě?

Máte toho dost v práci, vaše mysl je roztěkaná, a navíc vás bolí záda. Partner se empaticky nabídne, že vám je namasírujte. Pár jím provedených hmatů vás uvolní, což protějšek okamžitě vycítí, a proto bez váhání využije situace. Od zad a krku přesune ruce k vašim ňadrům a začnete se mazlit. Najednou jste tak zapálená pro sex, že ani nepomyslíte na své „červené dny“. Zavedený tampon není cítit a šňůrka od něj se kamsi zatoulala. Inu, stát se to může. Jenže prsty, penis nebo vibrátor onen bílý špunt zasune ještě dál.

Nejistota? Nenechávejte si ji pro sebe

Zaprvé, pokud si ještě před sexem uvědomíte, že nevíte, zda ve vás tampon ještě je, či není, je moudré kontaktovat lékaře. Pakliže to neuděláte, penetrační milování, ale i hrátky s dildem se postarají o to, že tampon zajede hluboko po pochvy, kde se smísí s ostatními sekrety zapojenými do pohlavního styku. To z tamponu může udělat časovanou bombu neboli zárodek některých nepříjemných infekcí. Bohužel, čím déle tampon zůstane ve vaginálním kanálu, tím je pravděpodobnost nákazy bakteriální infekcí větší.

Vyhlaste pátrání

Hrozí i syndrom toxického šoku, což je velice závažné, horečnaté onemocnění, které je důsledkem systémové imunitní odpovědi na pyrogenní exotoxiny (superantigeny) produkované kmeny Staphylococcus aureus anebo Streptococcus pyogenes. Prvním krokem, který můžete udělat, je pokusit se sáhnout do vaginy, abyste nahmatali provázek. Zapojit do tohoto procesu lze pochopitelně i partnera, pokud mu to nebude vadit.  

Bolest i zápach. Dejte si pozor!

Uvolněte své pánevní svaly, jednou rukou mírně stlačte břicho a tu druhou přejeďte prstem poblíž děložního čípku. Jakmile šňůrku najdete, zatáhněte za ni. V opačném případě v průzkumu nepokračujte a kontaktujte gynekologa – nejste první a ani poslední duše, která kdy měla stejný problém. Lékař se do pochvy podívá pomocí zrcátka a tampon vytáhne velkými kleštěmi.

„Uvězněný“ tampon sice není konec světa, ale když se neřeší, nejprve způsobí intenzivní, skoro až mrtvolný zápach. Také může být přitlačen k děložnímu čípku, což může mít za následek bolest, nepohodlí a citlivost přímo při sexu. Když už nic jiného, buďte vůči těmto příznakům ve vysoké pohotovosti.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK565670/ - celý článek






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat