Bezprostředně po sexu doteky nekončí

I milování má svůj scénář. V ideálním případě, tedy když je čas a příležitost, by mělo projít fázemi, jako je předehra, samotný pohlavní styk a dohra. Existujte přitom několik dost dobrých důvodů, proč zrovna poslední fázi neopomíjet.

Je jedno, jestli máte vanilkový sex (konvenční sexuální aktivitu) nebo si dopřáváte něco z tvrdších hrátek, které spadají do kategorie BDSM (třeba svazování nebo lehké bití). Následná sexuální péče po pohlavním styku se řadí mezi příjemné činnosti, které stmelují milence jak fyzicky, tak i emocionálně.  Dohra neboli poslední fáze sexu umožňuje dostatečně si vychutnat účinky hormonů, nechat dojet euforii a prohloubit intimitu sexuálního prožitku. Tato následná sexuální péče přitom může mít mnoho podob, v závislosti na tom, co po sexu potřebujete a chcete. Z čeho je možné vybírat?

Líbání

Oba už za sebou máte bouřlivé vyvrcholení i ruměnec rozlévající se po celém těle. Než se vydýcháte a vrátíte zpět z erotických výšin, polibte se. Z různých výzkumů vyplývá, že pro značné procento žen právě polibek může být stejně intimní záležitostí jako sex, ne-li dokonce intimnější. Líbání všem zúčastněným umožňuje cítit se po sexu v bezpečí a doceněně.

Mazlení

Mazlení, stejně jako líbání, se uplatňuje jak na začátku sexu, tak i na jeho konci. Při doteku se snižuje hladina stresového hormonu kortizolu, naopak se vyplavuje serotonin, dopamin, oxytocin a další látky, díky kterým se cítíme sebevědomě, hrdě a spokojeně. Proto svoje nahé tělo přitiskněte k milenci a užívejte si všech výhod, které sama příroda nabízí.

Lehké občerstvení

Jídlo po sexu je důležité, neboť doplňuje vydanou energii a udržuje náladu v uvolněnější rovině. Dopřejte si cokoli, na co máte chuť, ale věřte, že třeba takový meloun pomáhá uvolnit krevní cévy a zároveň obsahuje citrulin, který stimuluje a zlepšuje náladu. Z tohoto důvodu je skvělou svačinou před a po sexu. Stejně jako avokádo, banán či jablko.

Společná sprcha nebo koupel

Nechat partnera, aby vám umyl vlasy, je super romantické a smyslné. Po sexu to představuje skvělý způsob, jak uvolnit namožené svaly a dopřát si sladké pohlazení. Nebo milenci zalichotit. Zkuste mu říct, jak je skvělý, jak moc se vám to s ním líbilo a co cítíte, když se vás dotýká. Každý chce slyšet nějaký ten kompliment – a taky s ním musí začít. Budete to právě vy?

Zdroj: názor autora – celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat