Když je pytlík chipsů lákavější než sex

Všichni to známe. Jeho ruka nám sklouzne po krku, trochu pohladí nadloktí, propracuje se po horní části těla... je jasné, kam to směřuje! A vlastně je to velmi příjemné a líbí se nám to. Vlastně. Jenže raději bychom pokračovali ve sledování seriálu na pohovce. Touha po sexualitě nepřichází a pytlík chipsů je lákavější.

Čím déle vztah trvá, tím více klesá chuť na sex. S přibývajícími roky strávenými spolu klesá touha. Je to problém? Ne nutně. Protože pokles sexuální aktivity v dlouhodobém partnerství je zcela normální. Častý a spontánní chtíč čerstvě zamilovaných se dá jen stěží udržet roky – to ale nutně neznamená, že je v partnerství něco špatně nebo problematické. Podle některých sexuologů je málo sexu dokonce známkou stabilního vztahu.

Proč tedy tolik lidí propadá panice ve vztahu? Například proto, že nám média poskytují obraz sexuality, který nemá s realitou absolutně nic společného. Nebo ještě po 10 hodinách v práci, nakupování a domácích pracích rozházíte po bytě okvětní lístky růží a povalujete se v elegantním negližé v posteli s hedvábnými potahy, zatímco ložnici krásně osvětluje kolem 134 svíček? Přesně tak, já taky ne.

Příčiny sexuálního útlumu

Zatím je to normální. Obtížné je to pouze tehdy, když apatie nastává nejen po dlouhém dni, ale je trvalým stavem po měsíce a roky, to znamená, že už spolu vůbec nespíte. Nebo když se netečnost týká jen jednoho z obou partnerů a stává se to tak často, že to druhého obtěžuje. V těchto případech stojí za to podívat se na příčiny.

Pověstný stres

Jak již bylo zmíněno výše, po dlouhém dni se už často necítíte jako nejpřitažlivější žena na světě. Kdo je neustále pod tlakem, protože musí sladit práci, případně děti a soukromý život, nevyhnutelně jde stranou něco jiného. Například sex.

Fyzické důvody

Někdy jsou to prostě fyzické důvody, které vedou k nedostatku touhy. Některé zdravotní stavy mohou způsobit snížení libida, jako je deprese nebo neurologické poruchy. Hormonální výkyvy mohou také vést k nedostatku chuti na sex. To se týká především žen. Negativní vliv na libido mohou mít také léky, včetně antikoncepce nebo antidepresiv.

Rutina při sexu

V neposlední řadě to může být také jen rutina při sexu. Pokud jste spolu trávili hodně času v posteli, víte, co vždy funguje. A kvůli tomu už nemusíte zkoušet nic nového…

Tipy pro větší potěšení

Je jasné, že by se nejprve mělo zjistit, co může být příčinou apatie v lásce. Mimochodem, jak se často jednoduše předpokládá, netýká se to jen žen. Muži také trpí sexuální neochotou.

I když je nedostatek chuti na sex tématem, o kterém lidé neradi mluví, návštěva lékaře se může hodit. Položením konkrétních otázek mohou zjistit, zda důvodem může být například organická příčina, nebo v případě podezření předepsat jiné léky.

Pokud je problém emocionálnější, může být dobrým nápadem sexuální terapeut. Společně pak můžete hledat řešení.

Pokud jste si vědomi toho, že stres zabíjí váš chtíč, pak jste si pravděpodobně stejně vědomi toho, že dříve, nebo později je třeba stres odstranit. A to nejen proto, aby vaše sexuální hřiště opět rozkvetlo, ale také proto, že stres škodí vašemu zdraví.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat