Vstříc letním sexuálním dobrodružstvím

Některá (prázdninová) sexuální dobrodružství a některé vztahy na začátku slibují nebe, ale často vedou spíš do pekla. Jak jednoho od druhého rozeznat? Udělejte si vlastní, velmi krátký dotazník a rozeznejte fikci od čisté touhy nebo lásky! Ušetříte si slzy i výdaje!

Britská sexuoložka a známá televizní i rozhlasová osobnost Tracey Cox zastává názor, že pro řadu lidí jsou prázdniny nebezpečným obdobím. Jakkoli se totiž může zdát, že mezi největší letní problémy patří nastavení lehátka správným směrem, není to pravda.

Odhalená těla, flirt, navazování nových vztahů, prázdninový sex, citový hokej v hlavě… A právě ten je někdy dost komplikovaný. Srdce říká jedno, hlava to vyvrací… Taky to znáte?

Rozcestí aneb letní škraloupy

„Loni na dovolené, kam jsem si vyrazila s kamarádkou, jsem potkala opravdu úžasného chlapíka. Měl všechny vlastnosti, které si na mužích cením. Byla jsem okouzlená jeho názory, vzhledem i malířským talentem,“ přiznává devětadvacetiletá čtenářka Linda z Prahy, která dlouho zvažovala, zda se naplno otevřít nové lásce a popřípadě zkusit vztah na dálku. Podle ní, bez ohledu na rozum, poblázněná ženská nadělá víc škody než užitku.

Když on je tak sexy!

„Docela mě to trápilo, protože jsem nezvládala uvažovat racionálně,“ krčí rameny a přiznává, že šanci chtěla využít a svůj nový vztah navázaný během prázdnin udržet.

„Šla jsem do toho po hlavě, protože srdce mi říkalo samé hezké věci. A co myslíte? Vymstilo se mi to. Po třech měsících jsem zjistila, že mi můj nový přítel zatajil přítelkyni a dceru. V té době jsem se modlila, abych nebyla těhotná. Jednoho večera jsme se opili totiž a nedávali pozor,“ otevřeně doznává Linda, která říká, že vyvážit nějakým způsobem hlas hlavy a srdce možná ani nejde, i když by to ušetřilo spoustu starostí.

Dobrá zpráva? Základní manuál na prevenci proti sexuálním a citovým průšvihům existuje! Jak vypadá? Zde jsou tipy, které pomohou prověřit si pocity a zjistit, kam nejen letní nápady směřují.

Jasno v zásadních požadavcích

Svěřte své požadavky kamarádce nebo kamarádovi. Požádejte dotyčné o názor a analýzu celé situace. Proč? Lidé z vašeho blízkého okolí mohou na věc pohlížet z jiné perspektivy, upozornit na detaily a případná rizika. A vždy je dobré mít po ruce nebo na telefonu někoho, kdo vám pravdu řekne bez příkras.

Vezměte si tužku a papír a naprosto upřímně si zapište veškeré svoje pochyby. „Bude za mnou jezdit, když bydlím tak daleko? Jak se zachovám, když zjistím, že mu jde jen o sex, zatímco mně o vztah?“ Zaznamenejte si všechno, co by se mohlo naskytnout a z čeho máte „vítr“. A aby to bylo fér, poznamenejte si i to dobré. Váš pohled bude vyváženější. „Vzrušuje mě a o nic nejde, chci si jen užít, když mám příležitost.

Pořád si klaďte otázku, co od tohoto konkrétního nápadu, potažmo vztahu, chcete. „Má tenhle Roman dlouhodobé možnosti? Nad čím teď přivírám oči, ale tuším, že by mi to za pár let mohlo lézt na nervy? Neflirtuji s ním snad jen proto, že si potřebuji zvednout sebevědomí po nedávném rozchodu?“

Tak kdo velí? Rozkrok, nebo rozum?

„Testování, zda vaše zásadní požadavky jsou doopravdy vyslyšeny a uspokojeny ještě před tím, než se k něčemu zavážete, je velmi důležité pro dlouhodobou spokojenost. Dejte si na čas a nic neuspěchejte,“ apelují odbornice ve své knize Trénink lásky s tím, že dokud nebudete mít jasno, čtěte svůj seznam pořád dokola. Přijde chvíle, kdy pravda ukáže svoji tvář. A lepší dřív než později. Pak už „děj se vůle boží“, jak se říká…

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat