Prostreno.cz

Triky na uklízení, které šetří čas

Vychytávek pro snadnější úklid není nikdy dost. Psí chlupy, zanesená trouba, nebo běžné nečistoty? Budete koukat, co na ně platí!

Co si budeme povídat, v rámci časové tísně nelze dělat větší úklid dennodenně. Někdy musí stačit domácnost trochu „pofackovat“ - a tím to hasne. Mimochodem, s těmito nápady vám to půjde snadno a rychle! Vždyť méně času uklízení rovná se více času s rodinou.

Co funguje?

Rukavice místo luxování

Srst čtyřnohých mazlíčků, k tomu vlasy v koberci a věčně ucpaný vysavač. Taky vás to dohání k šílenství? Vklouzněte do gumových rukavic a máte po starostech. Jejich textura zařídí, že se na ně všechno hezky nalepí a vy chomáče jen vezmete a hodíte do koše. Bez nervů!

Žlutý přítel citron

Chromové spotřebiče jsou hezké a moderní. Praktická stránka ale trochu pokulhává. Je na nich vidět každý otisk prstu, skvrna i kapka. S tím si rázem poradí rozkrojený citron. Stačí plochy potřít jednou polovinou a nebude po nich ani vidu.

Kouzlo jedlé sody

Zbyla vám druhá půlka citronu, že? Máte dvě možnosti. Buď si ho vyždímejte do čaje, nebo se v momentě zbavte připečených nečistot v troubě. Asi není co řešit… Pár kapek nakapejte do jedlé sody a přidejte trochu octa. Vznikne pasta, která po chvilce působení zničí pozůstatky všech večeří za poslední dobu.

Ocet jako zachránce

Něco podobného v bledě modrém. Tentokrát však nadělení číhá v mikrovlnné troubě. Místo únavného drhnutí doprovázeném peprnými nadávkami nalijte ocet do misky, nastavte plný výkon a nechte ji dvě minuty „povozit“. Už jen setřít a jde se dál.

Šumivý nápoj nejen k pití

Starý dobrý šumák. Prášek se rozpustí ve vodě a uhasí žízeň. Věděli jste, že když ho nasypete do nálevky myčky nádobí a spustíte prázdný cyklus, obsažené kyseliny dokonale pročistí její útroby? Hádáme, že teď už vás chuť na něj navždy přejde. Můžete ho využít i při úklidu toalety.

První pomoc větráků

Teď už jistě ventilátory moc často nepoužíváte, ale to ještě neznamená, že se na nich neusazuje prach. Nepoužívaný povlak na polštář se jeví jako účinná zbraň. Navlékněte ho na každou lopatku a jemně setřete. Nečistoty se budou shromažďovat na dně „pytle“. Rychlejší možnost asi neexistuje!

Autokosmetika v kuchyni

Jak zařídit, aby se skleněná varná deska pořád leskla a po rozlití omáčky nelepila jako blázen? Až ji příště budete čistit, přetáhněte ji ve finále trochou vosku na auta. Zní to bláznivě, ale výsledek vás překvapí.

Ponožka místo prachovky

Také z duše nenávidíte údržbu žaluzií? Navlékněte si ponožku na ruku a vrhněte se na čištění. Zvládnete obě strany zároveň a dostanete se i do krajů, což vám běžný hadřík neumožní.

Váleček na sako i lampu

Lepivý váleček, kterým normálně odstraňujete smítka z oblečení, vám prokáže službu, i co se týče svítidel. Po pár pohybech budou opět čistá a bez prachu.

Zdroje: názor autora





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat