Prostreno.cz

Vánoční dekorace: Které barevné kombinace nezklamou?

Červená, bílá a zelená? Obvyklé tóny Vánoc, i když trendy se pochopitelně mění. Vyzkoušejte něco nového v této sezóně a ozdobte domov odstíny, které jsou všechno, jen ne konvenční.

Na první pohled k sobě některé barvy vůbec nepasují, ale ve výsledku, když tvoří kombinaci, jim to společně až podezřele ladí. Říkáte si, že letos na Vánoce uděláte nějakou změnu a vzdáte se svých standardních tónů? Chybu neuděláte, pokud zvolíte z těchto párů, troj- i čtyřkombinací, které designéři tak rádi používají.

Zelená + hnědá

Když tyhle dvě barvy vidíte někde v přírodě, musíte uznat, že je to spojení ideální. Proč si tedy od matky přírody nevzít „mustr“? Dvě ideální zemité barvy udělají z vašeho domova oázu klidu a tepla. Pro sofistikovanou jednoduchost zkuste ozdobit vánoční strom pouze hnědými ornamenty a zvažte použití několika různých odstínů zelené. Tohoto vzhledu se držte při zdobení zdí, chodeb a stolu. Uvidíte, jak se budete cítit dobře!

Fialová + hnědá + bronzová + bílá

Ať je to víc mužské! Kombinace barvy fialové, hnědé, bronzové s bílou patří ke skvělým způsobům, jak přidat mužnost a pocit ochrany do svého domova právě tyhle svátky. Pro správnou rovnováhu se držte hnědé a bronzové coby dominantních barev. Fialové střípky a detaily pouze dotvoří výsledný efekt. Naproti tomu všemu postavte čistě bílý strom, nebo ho aspoň dokonale zahalte do sněhové peřiny – třeba za pomoci vaty.

Béžová + bílá

Neutrální odstíny jsou taktéž sázkou na jistotu, co se týče interiérového designu. Jen si zkuste, jak vypadá béžový ubrus a na něm adventní věnec v čisté bílé. Úchvatné! Toto spojení prostě funguje a představuje nenápadnou eleganci, která je nadčasová a hlavně snadno přizpůsobitelná. A tip navíc? Pro větší plastičnost a hloubku je vhodné sem tam zařadit i nějaký kov: zlato, stříbro, bronz. Metalické odstíny tomuto schématu dodají na svátečnosti.

Bílá + hnědá

Jednoduchost, elegance, všestrannost. To je bílá s hnědou. Pokud se toho budete držet u výzdoby bytu i zdobení stromku, všichni pochválí váš vytříbený vkus. Přidejte několik akcentů modré nebo červené, což výsledný efekt příjemně rozbije i doladí.

Lahvově zelená + světle modrá + bílá

Klíčem k úspěšnému použití této kombinace barev je správné vyvážení bílé. Se silným bílým pozadím, jako je například bílý strom nebo ubrus, docílíte úžasného zimního vzhledu. Jen se toho nebát!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat