Prostreno.cz

Zbavte se skvrn od make-upu na oblečení. Jiný trik je na rtěnku i řasenku

Občas ani nevíme, jak se to stalo, ale najednou objevíme tvářenku nebo rtěnku na své oblíbené blůzce. Co teď? Nebojte, i make-up se dá snadno odstranit. Jen musíte vědět, jak na něj.

Nezřídka si skvrny od make-upu přineseme již z obchodu. Je až s podivem, kolik žen si nedá pozor a líčidla obtiskne do zkoušeného oblečení… Je to případ i vaší nové blůzky? Nezoufejte!

Pudr, make-up, tvářenka, oční stíny

Před tím, než dáte znečištěný kousek do pračky, naneste na něj odstraňovač skvrn a poté vyperte jako obvykle. Obdobným pomocníkem vám může být i šampon na vlasy nebo prostředek na mytí nádobí. Použít můžete také pastu ze sody a vody (pozor na odolnost barev, sodu používejte spíše u bílého oblečení), kterou na skvrnu nanesete, necháte chvíli působit, opláchnete a poté oblečení normálně vyperete.

Řasenka

Zatímco na tu „klasickou“ vystačíte s podobnými zbraněmi jako na make-up, voděodolná řasenka může být docela výzva. Před praním ji proto jemně odstraňte odličovačem voděodolného make-upu. Ovšem neměl by být na olejové bázi – tím byste prakticky vyměnili jednu skvrnu za jinou.

Rtěnka

V první řadě se snažte odstranit mastnotu z rtěnky – zkuste ji zasypat třeba dětským pudrem nebo rozdrcenou bílou křídou, nechejte působit a oklepejte. Poté na skvrnu použijte pastu ze sody a vody (viz varování výše). Nechejte chvíli působit a poté dejte do pračky a vyperte jako obvykle.

Pleťový olej

Naložte s ním jako s jakoukoli jinou mastnou skvrnou – nejprve ji pomocí papírového ubrousku odsajte a poté na skvrnu naneste například prostředek na mytí nádobí či šampon. Vhoďte do pračky a vyperte.

Lak na nehty

Z oblečení jej odstraníte podobně jako z nehtů. Odlakovačem. Jen pozor, abyste ze své oblíbené blůzy neodlakovali také její barvu (stálost barev zkuste na malém místě, které není vidět). Buďte trpěliví, postup možná budete muset několikrát zopakovat.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat