Prostreno.cz

Aspirin odstraní nejen bolehlav, ale i skvrny na oblečení

Že aspirin je dobrý jenom na „bolehlav“? Co vás nemá. S jeho pomocí se dá zesvětlit tmavá pokožka v podpaží, ale i přispět k urychlení léčby akné nebo dermatitidy. Také při odstraňování odolných skvrn z oblečení vám přijde vhod!

Aspirin asi je jednou z nejpoužívanějších tabletek proti bolesti hlavy, svalů a kloubů. Schopností má ale víc. Při dlouhodobém podávání údajně přispívá ke snížení rizika infarktu myokardu, rakoviny tlustého střeva a demence. Jedná se o lék s dlouholetou tradicí, neboť historie jeho výroby sahá až do 19. století. Máte tohoto zachránce od bolístek v domácích zásobách i vy? Pak vězte, že způsoby jeho využití jsou daleko všestrannější, než jste si mysleli. Co všechno aspirin dokáže?

Zesvětluje tmavou pokožku v podpaží

Tmavší kůže v oblasti podpaží může nehezky „pošramotit“ sebevědomí. Tento „defekt“ zpravidla vzniká mechanickým podrážděním, chronickým zánětem nebo nadměrným pocením, jehož následkem je zapaření. Ať už je ale viník jakýkoli, k vyřešení nevzhledného problému může přispět aspirin. Rozpusťte dvě drcené tabletky v ½ šálku teplé vody a směsí si potřete podpaží. Optimální doba působení je 60 minut, poté je čas na oplach. Provádějte tuto kúru každý den, dokud neuvidíte změny – a že se jich skutečně dočkáte.

Zatne tipec seborrhoické dermatitidě

Tuhle nepříjemnou patálii doprovází nadměrná tvorba kožního mazu, jejímž výsledkem jsou ložiska nažloutlých šupinek na vlasové pokožce. Dají se příznaky onemocnění nějak regulovat? No samozřejmě. I v tomto případě přispěchá na pomoc starý dobrý aspirin – přidejte dva rozdrobené kousky do běžně používaného vlasového šamponu při každém mytí.

Bojuje proti akné. A nebere si servítky

Trápí vás výskyt stále se opakujících pupínků? Vyzrajte na „rudé nepřátele“ směsí vody a aspirinu. Získaným zlepšovákem si potírejte postižené oblasti, ideálně vždy před spaním, neboť maximálnímu účinku nahrává celonoční působení.

Odstraňovač skvrn na oblečení

Znáte to, když fleky na vašem oblíbeném tričku odolávají i praní na vyšší teplotu, je to vždycky o nervy. Ovšem ještě není nic ztraceno, tak neskládejte zbraně. V ½ šálku horké vody rozmíchejte dva drcené aspiriny, „čistidlo“ aplikujte přímo na skvrny, a nechte ho účinkovat několik hodin – čím déle, tím lépe. Poté zapněte v pračce příslušný program a těšte se na malý zázrak.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat