Prostreno.cz

Co si počít ze zubním kazem, když je ordinace zubaře zavřená

Stomatologické ordinace bijí na poplach. Nález zcela zdravého zubu bez kazu, eventuálně bez výplně, je dnes ojedinělý. Taky už se o vás pokouší bolest? Než navštívíte zubaře, sáhněte po přírodních lécích!

Orální zdraví ovlivňuje naši celkovou spokojenost. Pokud všechno funguje tak, jak má, je to ideální, nicméně jakmile se objeví problém, hodně lidí s návštěvou zubaře dlouhé dny otálí. Tenhle zážitek jim přijde traumatizující, bolestivý a hlavně drahý. Pořád ale platí, že pokud i vy dodržujete správnou zubní hygienu, můžete tyto návštěvy snížit na minimum. Vlastně i s pomocí přírodních léků, které pozitivně působí na zubní kazy a zdraví ústní dutiny obecně. Co byste rozhodně měli vyzkoušet?

Silná domácí pasta z kurkumy a kokosového olej

Potřebujete: ¼ čajové lžičky kurkumy, ¼ čajové lžičky kokosového oleje, 2 kapky klinkovitého oleje, který se ve stomatologii používá jako silné antiseptikum, dezinfekční prostředek s anestetickými účinky, a špetku soli.

Instrukce: V misce smíchejte všechny tyto přísady a vzniklou směsí jemně vyčistěte zuby a zejména postižené oblasti. Nechte tuto domácí pastu působit po dobu 5 minut a poté si vypláchněte ústa.

První pomoc se svěží vůní

Potřebujete: ½ lžičky sody na pečení, 2 kapky citrónové šťávy, 1 kapku mátového esenciálního oleje, ¼ čajové lžičky sušeného mátového pudru (volitelné).

Instrukce: V misce zkombinujte všechny vyjmenované přísady, připravte přírodní zubní pastu a naneste ji na zubní kartáček. Vyčistěte si chrup, nechte působit 3 minuty a poté opláchněte.

Hřebíčkový esenciální olej

Potřebujete: Pouze lahvičku hřebíčkového esenciálního oleje.

Instrukce: Hřebíčkový olej působí nejen antisepticky, ale má také skvělý analgetický účinek, takže vám dokáže skvěle ulevit od bolesti. Na bolavé místo kápněte neředěný éterický olej, nebo vezměte za vděk povařeným kouskem hřebíčku (doměkka), který se v tomto případě přikládá na bolavý zub.

Uleví vám, a navíc hřebíček pomáhá léčit dásně a další poškozené orální tkáně. Pokud se používá pravidelně, může účinně zastavit bakteriální infekci. Nic však není jen černé, nebo bílé. V každém případě byste se o zdraví svých zubů měli poradit se svým lékařem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat