Prostreno.cz

Lednička není pro všechny potraviny

08.05.2020 | Tipy a triky

Že do ledničky patří jen potraviny? Ani náhodou! Jsou i další věci, které můžete uchovávat v chladu. Třeba obálky. Kdo by si tohle pomyslel…

Rajčata, sýr, vejce, pomerančový džus, mléko, polštář. Myslíte, že poslední do řady nepatří? Chyba! Protože tenhle seznam věcí naprosto správně dáváme do ledničky. Nevěříte? Pak pozorně čtěte dál. Polštář ani zdaleka není ta nejpřekvapivější věc, která by v lednici měla mít svoje místo.

Kosmetika

Oční linky

Díky chladu v lednici dochází ke ztuhnutí jinak velmi měkké barevné složky, takže můžete svoje linky táhnout mnohem jemněji, přesněji a rovněji.

Oční krém

Oční krémy používáme především proti kruhům a váčkům – a jejich účinek se hned zlepší, když ho budete nanášet vychlazený.

Lak na nehty

Jistě, oblíbená barva je samozřejmě v permanenci, ale jak je to s těmi ostatními laky? Abyste je mohly používat ještě další měsíce (nebo dokonce roky!), doporučuje se uchovávat je v lednici.

Oblečení

Punčocháče

Přes noc nechat v plastovém sáčku v lednici a zase padnou jako ulité – tak tenhle trik znají dobře všechny hospodyňky! Navíc ale chlad dokáže posílit vlákna, čímž se zmenšuje riziko „puštěného oka“.

Džíny

A stejně jako u punčocháčů dokáže chlad vlákna posilovat i u dalších látek. Takže pokud se vám zdají vaše oblíbené džíny už lehce vytahané, pak je nejvyšší čas na uskladnění v ledničce.

Žvýkačka na oblečení

Stačí chvilka nepozornosti a už vaši oblíbenou halenku hyzdí zaschlý zbytek žvýkačky. Nebojte – i v tomto případě pomůže lednice. Už po pár hodinách sundáte lepivé „něco“ z jakékoli jemné látky.

Věci denní potřeby

Květiny

Také jste vždycky chtěli vědět, jak je možné, že květiny v květinářství jsou stále tak čerstvé? Protože je floristé dávají do lednice! Pokud se chcete těšit z květin déle, dejte je třeba na noc do lednice.

Polštáře

Tip, jak si i v horkých dnech zachovat chladnou hlavu: dejte svůj polštář několik hodin před spaním v sáčku do lednice.

Obálky

Kdo by to neznal? Jen co zalepíte obálku, zjistíte, že jeden dokument v ní ještě chybí. A žádnou další obálku už nemáte. Žádný problém – už po krátké době v lednici budete moci obálku lehce rozlepit a později zase zalepit.

Konzervy

Potraviny, které chceme, aby zůstaly co nejdéle čerstvé, dáváme do lednice. Ale existuje výjimka – potraviny v konzervách. Především rajčata a ovoce s vysokým obsahem kyselin, ale také houby, reagují po otevření se zinkem v plechovce. Velké množství zinku v těle může poškodit ledviny a vyvolat podráždění žaludku. Dokud je plechovka zavřená, žádné riziko nehrozí, pokud ale plechovku otevřete, můžete vnitřní ochrannou vrstvu poškodit třeba vidličkou. Proto raději vždy jídlo, které nespotřebujete, dejte do jiné nádoby.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat