Prostreno.cz

Šetrné mytí nádobí

07.05.2020 | Tipy a triky

Opravdu si myslíte, že nádobí myjete správně? To záleží na tom, jak často měníte houbičku a kolik čisticího přípravku používáte.

I když myčka nádobí dnes patří mezi běžné domácí vybavení, zdaleka to neznamená, že ji používají všichni. Stále se totiž najde spousta těch, kteří tento spotřebič nemají a drží se hesla, že co si člověk neudělá sám, to nemá. Je to i váš případ, protože při očistě talířů a sklenic místo techniky raději spoléháte na vlastní zručnost? Pak se vám stres asi vyhýbá velkým obloukem.

Duševní harmonie, kterou naleznete v kuchyni

Věřte, nebo ne, poměrně nedávno se objevila americká studie, jejíž závěry sdělují, že ruční mytí nádobí zmírňuje psychické vypětí a předchází úzkostným stavům. S ponořením prstů do teplé vody podle odborníků přichází duševní úleva, a čím déle člověk odstraňuje zbytky jídla z hrnců, tím lepší nálady se prý dočká. Co je na tom pravdy, těžkou soudit, nicméně pravdou zůstává, že i tato podle všeho bohulibá činnost se u mnohých neobejde bez chyb. Kterých se možná dopouštíte i vy.

Problém zvaný houbička

Máte pocit, že obměnit houbičku jednou za pár týdnů úplně stačí? Tak jistě, denně se ocitá v horké lázni, takže by měla být bez poskvrnky, že? Ačkoli to zní jakkoli logicky, realita je zcela jiná.

Opravdu vyčistit houbičku na nádobí je prakticky nemožné. V každém jejím otvoru se ukrývají tisíce a tisíce bakterií, které si pak přenášíte přímo na nádobí. Já osobně ji z tohoto důvodu vůbec nevyužívám. Těm, kteří ji doma mají, radím jediné. Nezapomeňte ji měnit každých pět dní,“ doporučuje americká lékařka Marianne H. Gravely. Co dalšího je špatně?

Méně je někdy více

Že s přípravkem na nádobí netřeba šetřit? Jak se to vezme. Samozřejmě vám nikdo neupírá snahu o čistoskvoucí příbory, šálky a pánve, ovšem čím více pěny se vám na nich objeví, tím větší množství vody budete potřebovat k jejich úplnému opláchnutí. A to zavání zbytečným plýtváním i nemilým překvapením, až vám přijde vyúčtování.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat