Prostreno.cz

Potraviny z vaší kuchyně vhodné i pro vašeho psa

Zelený čaj, bílý jogurt s obsahem probiotik nebo máta peprná. Že je tohle určené jen pro vás? Ne, psovi těmito potravinami můžete ošetřit popraskané tlapky, zharmonizovat zažívání nebo vyřešit zápach z úst.

Alternativní léčebné postupy se opět dostávají do popředí zájmů. A že z nich mohou těžit jenom lidé, kteří se chtějí vyvarovat farmaceutickým medikamentům s přídavkem chemie? Ale kdepak! Ani němým tvářím nemusejí být tyto metody zapovězeny! Kterými prostředky můžete v případě potíží léčit také svého psa? Tyhle by vám odsouhlasil i doktor Dolittle.

Zelený čaj na zraněné tlapky

Zelený čaj nabízí tolik účinků prospěšných zdraví, že snad nejdou ani spočítat. Člověku jeho konzumace urychlí metabolismus, zreguluje cholesterol, zvýší aerobní vytrvalost, podpoří imunitu a sníží riziko rakoviny. Jeho vnější využití pak zlepší kvalitu pleti i vlasů. Máte tento vychvalovaný nápoj doma? Možná ho „jen“ pijete, možná se jím zkrášlujete. Věděli jste ale, že je také velice přínosný pro zvířecí tlapky? Obzvláště když jsou popraskané, pořezané nebo jinak poraněné.

Zelený čaj totiž vykazuje antiseptické vlastnosti, proto každou ranku šetrně vydezinfikuje. Jeho složky také podpoří svižnější hojení, tlapky zjemní a ochrání je před nepříznivými vlivy. Rovněž vyživí i citlivou kůži, kterou jsou oklopené. Namáčejte v něm vatový tampon a ošetřujte jím zasažená místa, ať je váš chlupatý parťák co nejdříve v kondici.

Bílý jogurt proti plynatosti

Co si budeme povídat, psi někdy mají zvláštní jídelníček. Kromě dobrot, které jim s láskou servírujeme, jsou schopní pozřít i trávu, hlínu, nějaké ty odpadky, kusy hraček a jiné neidentifikovatelné „mňamky“, které jeden při procházce venku raději ani nezkoumá. Výsledek? Přinejmenším plynatost, v horším případě pak průjem a trávicí obtíže způsobené bakteriemi. Čím tohle řešit?

Kvalitní bílý jogurt upravuje trávení nejen „lidské rase“, díky obsahuju probiotik obnoví rovnováhu i v psím žaludku. Navíc přirozeným způsobem posílí imunitní systém, což vůbec není na škodu. Jak se na tenhle mléčný výrobek bude tvářit váš čtyřnohý společník? Zkuste ho k jeho konzumaci nějak přesvědčit, může mu to jen prospět. Ovšem pokud problémy se zažíváním trvají delší dobu, nebo se vám zdají závažné, raději neprodleně navštivte veterináře.

Na zápach z úst platí máta

Zřejmě každý majitel byl poučen o tom, že i němým tvářím je třeba čistit zuby. Ovšem všichni to rozhodně nedělají. To ale nahrává tvorbě zubního plaku, jehož doprovodným příznakem je zápach z úst. Co by se stalo, kdyby se do psí misky s vodou přidalo trochu mátového čaje? Pak by se situace mohla podstatně vylepšit. Máta obecně dentálnímu zdraví pomáhá, takže tudy by mohla vést cesta…





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat