Prostreno.cz

Droždí je vhodné nejen do těsta

Kdo rád peče, ten má droždí vždycky po ruce. Ale ocení ho i ti, které trápí chřipka, problémy s nespavostí, rozšířené póry nebo suché a poškozené vlasy!

Bez droždí se čas od času neobejde žádný kuchař a už vůbec ne pekař. Víte, že jeho necelé dva gramy obsahují až deset miliard živých buněk? A už jste slyšeli o všech výhodách, které poskytuje? Zjistěte, jaký poklad máte doma a k čemu se dá využít!

Jedinečné složení

Věřte, nebo ne, kvasnice jako takové patří ke zdravé výživě. Zprostředkovávají totiž spoustu enzymů, bílkovin a vlákniny. Také se v nich nachází vysoký podíl vitaminů skupiny B, celá řada minerálních látek a esenciální kyseliny. Co taková dávka živin udělá s vaším tělem?

Zajímavé účinky

Droždí má pozitivní vliv na činnost srdce, nervové soustavy i trávicího ústrojí. Příznivě působí také na zrak, zatímco podporuje tvorbu červených krvinek a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Díky přítomnosti antioxidantů přispívá k vylučování toxinů. Někteří odborníci se domnívají, že omezuje i pravděpodobnost depresí, přičemž zkvalitňuje spánek a urychluje léčbu chřipky. Takže ano, s tímhle malým dárečkem, který v obchodě stojí doslova pár korun, lze řešit mnoho zdravotních komplikací. A vlastně i těch kosmetických…

I pleť si přijde na své

Kvasinky jsou velice užitečné při čistění pokožky od nahromaděných nečistot a přebytečných olejů. Zároveň léčí akné, zmenšují rozšířené póry a zbavují otravných černých teček. Zafungují také jako báječný zvlhčovač a nepřítel vrásek, neboť zasáhnou do výroby kolagenu. Navíc zvyšují přísun kyslíku do buněk i tkání. Masku si připravíte tak, že rozdrobíte jejich kostku a vmícháte ji do vlažné vody, čímž vznikne hladká pasta. Ideální doba působení je nějakých 20 minut.  Mimochodem, tento „recept“ lze použít i na vlasy.

Lesk i podpora růstu vlasů

Kvasnicová péče je vhodná pro všechny typy vlasů. Zabraňuje vypadávání, regeneruje, vyživuje folikuly a stimuluje růst. Koruna krásy je díky ní hebká, poddajná a oslňuje úžasným leskem. Uděláte si na ni čas jednou týdně? Výsledky vás ohromí!

Zdroj: www.beautytips.com, www.foodandkitchen.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat