Prostreno.cz

Špatnou péčí o pleť budete vypadat starší

Mladou, zdravě vypadající pleť si přejeme všechny. A přitom špatnou péčí a následujícími chybami budete rychle vypadat starší, než ve skutečnosti jste.

Péče o pleť je důležitou součástí naší každodenní hygieny. Různými séry, krémy a výrobky proti stárnutí o ni pravidelně pečujeme ve snaze o svěží a zdravě vypadající pleť. Ovšem podařit se to může jen tehdy, pokud je používáme správně. V opačném případě by pleť mohla vypadat dokonce mnohem starší. 

Tyhle chyby v péči o pleť rozhodně nedělejte

Pečující přípravky nanášíte příliš často

Chybou, po níž opravdu budete vypadat starší, je, když přípravky na péči používáte častěji, než výrobce doporučuje. Některé obsažené látky totiž mohou při příliš častém používání způsobovat malé vrásky tím, že vytahují z pleti její přirozené oleje a tím ji vysušují.

Používáte agresivní peeling

Pravidelný peeling k péči o pleť rozhodně patří, ale neměli byste k tomu používat příliš agresivní prostředky. Protože ty pleť nejen vysušují, a pleť pak působí starším dojmem, ale dokonce mohou způsobovat podráždění nebo zánětlivé projevy.

Ubližujete pleti výrobky s nevhodnými látkami

V mnoha přípravcích je obsažený alkohol, který má pleť čistit od špíny a usazenin. Nicméně alkohol zároveň pleť vysušuje, čímž způsobuje jemné vrásky, a často také zabraňuje pleti vytvářet tělu vlastní oleje.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat