Prostreno.cz

Co byste občas měli umýt v myčce

Potřebujete už zapnout mycí program v myčce, ale ještě není úplně plná? Pak pro vás máme tipy, jak volné místo smysluplně využít.

Zapnout poloprázdnou myčku není ani efektivní ani příliš přátelské k přírodě. Připusťme ale případ, kdy něco, co je právě špinavé v myčce, opravdu nutně potřebujete a chcete proto vyplnit prázdné místo – pak se následující věci na to hodí perfektně.

Talíř z mikrovlnky

Skvrny a zbytky jídla nezůstávají jenom na stěnách mikrovlnky, ale velmi často se lepí i na spodní talíř. Abyste si ušetřili nepříjemné drhnutí, dejte ho zkrátka při první příležitosti do myčky.

Odkapávač a odpadní sítko

V odpadním sítku se usazují zbytky jídel, pravidelně je proto vyklepávejte do koše a občas ho dejte do myčky. A pokud je volná horní přihrádka vaší myčky, můžete tam dám i odkapávač.

Kořenky

Jestliže patříte k těm, kdo uchovává svoje koření ve speciálních nádobkách, pak byste měli i tyto, jakmile jsou prázdné, pořádně vyčistit. A stejné to je i nádobkami na těstoviny, mouku nebo brambory.

Přihrádka na příbory

Časem se mohou v přihrádkách a nádobkách usazovat prach a nečistoty. Takže pokud máte v myčce místo, můžete ho tam nechat řádně umýt – pokud je z plastu a ne ze dřeva.

Kelímek na zubní kartáčky

Zbytky zubní pasty a bílé okraje propůjčují kelímku na kartáčky nepěkný, a hlavně nehygienický vzhled. Zkuste ho proto při další příležitosti dát do myčky – ten rozdíl poznáte hned.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat