Prostreno.cz

Připravujte těstoviny správně

Těstoviny jsou celosvětově velmi oblíbené, a tak není divu, že i doma si je připravujeme docela často. Také po jejich uvaření používáte na slévání vody sítko, ve kterém těstoviny zkrátka necháte odkapat, například do té doby, než doděláte omáčku? Tak to byste už nikdy raději dělat neměli.

Těstoviny jsou super. Super rychle hotové, super chutné a můžete je připravit na nekonečně mnoho způsobů. A s dětmi zjistíte, že těstoviny jsou nejlepší zkrátka jen tak „suché“. A na jejich přípravě není nic složitého. Nebo snad ano?

Na sítko zapomeňte

Voda, ve které se těstoviny vařily, obsahuje velké množství škrobu. Proto je také tak dobrá na zahuštění omáčky. Když těstoviny ale slijete, na nich samotných zbyde škrobu jen velmi málo, a tak pokud leží v sítku bez vody příliš dlouho, vysuší se. Doporučuje se proti, vařit těstoviny tak, abyste je ihned po slití přidali do hrnce s omáčkou. Navíc je ani není potřeba slévat. Stačí je speciální naběračkou s dírkou (nebo jen lžící a vidličkou) nabírat z vody a dávat rovnou do omáčky. Ta díky tomu bude nejenom krémovější, ale těstoviny nebudou mít šanci se vysušit. Dobré také je povařit je o trochu kratší dobu a nechat je dojít společně s omáčkou. Těstoviny tak získají úplně jinou chuť.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat