Prostreno.cz

To správné jídlo před a po sexu

Sýr, rajče nebo čokoláda. Děláte dobře, když s nimi zahajujete milování, nebo si je dopřáváte hned po něm? Jak se to vezme! Zatímco jedna dobrota vaše libido nakopne, ta druhá ho naopak utlumí!

A je to venku. Lifesum, populární aplikace zaměřená na sledování zdraví, analyzovala uživatelská data pocházející od 17 milionů lidí a zjistila, která jídla si ženy a muži dopřávají před a po sexu (do dvou hodin od aktu či méně). Data přitom pocházejí z Německa, Francie, Švédska, Itálie, Spojených států a Velké Británie.

Sladké ke sladkému

Prvenství drží čokoláda, druhou nejčastější potravinou jsou rajčata, pak chléb, jablka, brambory, káva, banány, víno a sýr. Žebříček uzavírají jahody. Která potravina vás překvapila nejvíc? Na sladké čokoládě a rajčatech není nic špatného, naopak. Čokoláda, coby rychlý zdroj energie, povzbuzuje k akci, i když krátkodobě, uvolňuje a zlepšuje náladu. Dá se tedy říct, že před milováním navozuje tu správnou atmosféru a po něm prohlubuje pocit uspokojení.

Lilek rajče jen někdy. Sráží na kolena!

Co se týče rajčat, tak ta obsahují hořčík, draslík a kyselinu listovou. Podporují pozitivní mysl a díky brómu zklidňují organismus. Když tedy s milováním skončíte, jako občerstvení vhodná jsou, nicméně pozor na jejich konzumaci v rámci předehry. Rajčata bývají plná lykopenu a fytofluenu, což jsou látky, které mohou nárazově snížit hladinu testosteronu a tím i utlumit libido. Pokud tedy dostanete chuť na rajčatový salát, nechte si ho v lednici a ochutnejte, až když už je po všem. Opatrně si počínejte i se sýrem a chlebem. Ani jedno se v těle dobře nevstřebává a netráví.

Fermentované oligosacharidy, disacharidy a monosacharidy nadýmají, nahrávají plynatosti a dokonce i křečím. Ve skutečnosti je takový sýr z kravského mléka učiněným zlem, neboť je plný syntetických hormonů, které testosteron (pomocník, díky kterému máte na milování chuť) převádí na estrogen.

Potraviny, které uvolňují a doplňují energii

Brambory, jablka, jahody, víno, káva a banány jsou v pořádku. Kdykoli. Stejně jako mletá lněná semínka, jež díky L-argininu zvyšují průtok krve do pohlavních orgánů. Patří k zásobárnám lignanů, což jsou chemikálie podobné estrogenu, které mají antivirové, antibakteriální a protirakovinné vlastnosti.

Každý den si dopřejte dvě čajové lžičky, nebo je vyměňte za semínka dýňová. Ta jsou skvělým zdrojem hořčíku. Obsahují antioxidační, antihypertenzivní a kardioprotektivní živiny, jež jsou nezbytné pro optimální sexuální zdraví. Železo v nich ukryté zvyšuje hladinu energie. A to se při sexu hodí vždycky.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat