Prostreno.cz

Domácí šampon z aloe vera udělá z vlasů hotový skvost

Toužíte po dlouhých, zdravých a lesklých vlasech? Pak to chce asi správný šampon. Ten si rozhodně nemusíte kupovat, protože jeho výroba je úplně jednoduchá. Hlavní roli v ní hraje aloe vera!

Že je aloe vera vyhledávanou přísadou, na kterou se v kosmetickém průmyslu pěje samá chvála, to je všeobecně známá věc. Vždyť gel této blahodárné rostliny hydratuje pokožku, zpomaluje tvorbu vrásek, pomáhá na akné a likviduje pigmentové skvrny. Dále léčí plísňové infekce, zlepšuje vzhled jizev a zahušťuje řasy. Tímhle to ale samozřejmě nekončí, protože velké dobro vykonává i na hlavě. Proč je úžasnou vlasovou výživou?

Složení, co nemá konkurenci

Podle četných vědeckých výzkumů je nutriční profil aloe vera naprosto jedinečný. Kromě široké škály vitaminů a minerálů v sobě ukrývá i enzymy, aminokyseliny, steroly, polysacharidy a antioxidanty. Kombinace těchto živin dokáže vyřešit celou řadu problémů, a to včetně pomalého růstu, nadměrného vypadávání, lupů, podrážděné pokožky hlavy, nedostatku objemu, absence lesku i suchosti, která vede k lámavosti a rozdvojeným konečkům. Zrovna vás napadá, že si musíte pořídit šampon, který tuto zázračnou ingredienci obsahuje? Proč chodit do drogerie, když si můžete udělat svůj vlastní! Ten navíc nebude obsahovat škodlivou chemii, jak to v případě komerčních produktů bohužel bývá. Co všechno budete potřebovat a jak dlouho výrobní proces trvá?

Chvilka práce, maximum výhod

Recept na domácí šampon je natolik jednoduchý, že si ho zkrátka zamilujete. Mezi suroviny, bez kterých se nelze obejít, patří dva šálky destilované, popřípadě převařené kohoutkové vody. Tu v pokojové teplotě nalijte do hrnce a mírně prohřejte. Jakmile se tak stane, přidejte zhruba čtvrt šálku sušených bylin. Doporučuje se kupříkladu rozmarýn, měsíček, levandule či meduňka, ovšem klidně zvolte jiné druhy, výběr záleží jenom na vás. Hrnec následně zakryjte a nechte byliny na mírném ohni „dusit“ 20 minut, poté je sceďte.

Teď přichází další důležitý krok. Voňavou tekutinu, v níž se léčivé rostliny hezky vylouhovaly, je třeba promíchat s polovičním šálkem kastilského mýdla. K němu přidejte dvě polívkové lžíce gelu z aloe very a 15 kapek jakéhokoli esenciálního oleje. A to je vše! Nezbývá než šampon přelít do vhodné nádoby a užít si jeho fantastické schopnosti.

Zdroje: wellnessbin.com, healthline.com





Celkem 16 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat