Prostreno.cz

Pivo lze využít i při úklidu

Piva není nikdy dost. Alespoň tedy při uklízení! Vyleští dřevěný nábytek, vyčistí příslušenství k toaletě a odstraní skvrny z koberců. I měděné předměty ho přivítají s otevřenou náručí. Stejně jako vaše unavené nohy.

Mít doma pivo je vždycky dobrá věc. Ať už si chcete dát vychlazený nápoj, uspořádat večírek nebo chystáte velký úklid, tekutý chléb bude vítaný! No vážně. Co všechno se s ním dá vyčistit a jaké jiné využití chmelový mok nabízí?

Koberec jako nový

Cože? Lít pivo na koberec? Pro někoho je to neodpustitelné plýtvání, pro jiného způsob, jak odstranit odolné skvrny a oživit zašlé barvy. Záleží na vás, k čemu se přikloníte. Pravdou ale je, že obsah plechovky či skleněné lahve stačí nanést, nechat řádně vsáknout a poté setřít vlhkým hadříkem. S případným následným zápachem si hravě poradí trocha mýdla a vody.

Vzpruha pro toaletní kartáče

Prostředek, jenž se při pravidelné očistě toalety používá zcela běžně? Samozřejmě štětka. Vzhledem k tomu, jak těžkou práci vykonává, i ona čas od času potřebuje nějakou péči. Proč jí tedy nedat ochutnat tu nedopitou desítku? Klidně ji v ní nechte „ležet“ i pár minut, bude to o víc zbavená nečistot i bakterií.

Leštidlo dřevěného nábytku

Dřevěný nábytek je naprostá klasika. A z módy nikdy nevyjde! Jak o něj ale pečujete, aby zůstal pořád krásný? Možná kupujete speciální leštěnky, které nestojí zrovna málo. Ač je to asi k nevíře, můžete tyto přípravky nahradit pivem. I ono totiž dřevu dodá lesk a ještě mu „přičaruje“ sytější odstíny.

Záchrana měděných předmětů

Nádoby, sochy, mince, okrasné dekorace – to všechno se dělá z mědi. A že je s ní těžké pořízení, když jí chcete vdechnout původní krásu? Ale kdepak. Dopřejte měděným předmětům pivní lázeň, budou zase zářit! A když už jsme u toho…

Úleva pro unavené nohy

Bolí vás z toho uklízení nohy? Namočte je ve chmelovém nápoji! Obsažené enzymy změkčí mozoly a poskytnou rychlou úlevu. Mimochodem, pivo také zlepšuje kvalitu vlasů a ošetřuje drobná povrchová poranění. S jeho pomocí povolíte i zrezivělé šrouby.

Zdroje: cottagenotes.com, popularmechanics.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat