Prostreno.cz

Jak na rychlé a krásné líčení? Víme, jak na to!

16.02.2022 | Tipy a triky

Snad každá žena chce vždy a všude vypadat krásně. Proto vám dnes nabízíme krátké a užitečné rady, v jakém pořadí aplikovat kosmetické produkty a jak vytvořit krásný denní make-up. To vše navíc zvládnete doma a ušetříte tak čas i peníze.

Co budete potřebovat:

-báze pod make-up

-tekutý make-up

-korektor (vybrat korektor na obličej můžete na internetových stránkách https://makeup.cz/categorys/23446/)

-pudr

-paletka na konturování

-řasenka

-rtěnka nebo lesk na rty

-oční stíny

-tekutá oční linka nebo tužka

-tužka na úpravu obočí nebo fixační gel

  1. Jakékoliv líčení začíná u dobré vyčištěné pleti. Důkladně ji potřebujete zbavit od veškerých nečistot, zbytků líčidel, prachu a kožního mazu. Líčidla se nanášejí pouze na čistou, suchou, tonizovanou a hydratovanou pleť. K hydrataci můžete použít váš oblíbený hydratační denní krém a nechat ho vstřebat asi 20-30 minut. Poté můžete začít se samotným líčením.
  2. Na čistou pleť naneste bázi pod make-up, vaše líčení pak vydrží bez jakýchkoliv problémů po celý den. Báze vyrovnává mikroreliéf pleti, pomůže vyrovnat tón pleti a zabezpečí krásné nanášení tekutého make-upu.
  3. Při nanášení tekutého make-upu je velmi důležité ho rovnoměrně rozetřít pomoci houbičky na líčení nebo štětečku na líčení. Nezapomeňte aplikovat make-up na krk.
  4. Následujícím krokem je aplikace korektoru. Naneste ho pod oči, aby skryl únavu nebo tmavé kruhy a zesvětlil tuto oblast.   
  5. Zvýraznit lícní kosti pomůže bronzující pudr. Štětečkem krásně rozetřete produkt, aby se nevytvořily skvrny na pleti. Tímto přípravkem můžete korigovat nos a obrysy obličeje.
  6. Poté můžete začít líčit oči. Oční stíny v nude odstínu naneste na pohyblivé víčko. Můžete použít i stíny s jemným třpytem, které budou na očích vypadat velmi elegantně. Do záhybu víčka naneste tmavší odstín podél záhybu pohyblivého víčka a pečlivě ho rozetřete. Podél linie řas můžete nanést tužku na oči, která zdůrazní tvar očí, nebo nakreslit šipky oční linkou. Nakonec naneste řasenku.
  7. Pomocí tužky, fixy nebo gelu upravte obočí.
  8. Zafixujte celé líčení pudrem. Pudr můžete nanést pouze na T-zónu. Tvářenku aplikujte na jablíčka a rozetřete ji směrem ke spánkům. Tvářenka dodá obličeji odpočinutý vzhled.
  9. Aplikujte vaši oblíbenou rtěnku. Použit můžete i tužku na rty.
  10. Celé líčení můžete zafixovat fixačním sprejem, který prodlouží výdrž vašeho líčení. Tento kosmetický přípravek můžete použít pro večerní a denní make-up.

Experimentujte s barvami, texturami a technikami. Čím víc se budete líčit, tím krásnější bude výsledný efekt.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat