Prostreno.cz

Pokojové rostliny pro zdravý život

Vědci NASA zjistili, že některé rostliny jsou pro vzduch v našich domovech obzvláště dobré – a dokonce nám umožňují lépe spát.

Pro všechny, kteří by chtěli žít co nejzdravěji, aniž by pro to museli mnoho udělat, máme nyní skvělou zprávu: Zapomeňte na smoothies, sport nebo kokosový olej! Stačí si koupit tu správnou pokojovou rostlinu! Skutečnost, že pokojové rostliny zlepšují celkové vnitřní klima filtrováním znečišťujících látek ze vzduchu, okysličováním a navlhčováním, je samozřejmě stará. Existují však vědecké poznatky, díky nimž je ještě naléhavější, abychom spěchali do nejbližšího zahradního centra a koupili si tam nové zelené přátele. Ale nejen tak ledajaké!

Hýčkejte si rostliny

Vědci z NASA zjistili, že některé rostliny mohou nejen produkovat kyslík a přeměnit oxid uhličitý, ale také snížit koncentraci formaldehydu, benzenu, xylenu, trichlorethylenu a dalších škodlivých plynů v našich domovech. To je nejen obecně příjemné, ale například v ložnic nám to může zajistit lepší a hlubší spánek, což je samozřejmě vynikající pro naše zdraví.

A tady jsou top 3 nejlepších z nich

Obyčejný břečťan

Jistě existuje hodně mnohem více dekorativních rostlin, ale břečťan je nakonec také pěkný a hlavně nekomplikovaný. Nesmíte ho jen postavit na příliš teplé místo. Takže do ložnice je naprosto ideální.

Zelené lilie

Nevypadá tak špatně, rychle roste a „vyrábí“ tuny odnoží, které pak můžete dále zasadit nebo podarovat svým přátelům pro zdravější život.

Fíkovník

Je poměrně hezký, dá se výborně zbavit prachu a naštěstí je k dispozici i ve verzi XXL – protože čím větší je rostlina, tím větší je zdravotní efekt.

Zdroj: názory autora, www.wikipedia.org






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat