Prostreno.cz

Do borůvkové péče se vaše vlasy zamilují

Máte rádi borůvky? Proč je jenom jíst, když si je můžete dávat i na hlavu? A to jako vážně! Urychlují růst vlasů, předcházejí předčasnému šedivění a napomáhají regeneraci.

Kde jsou ty časy, kdy jsme na borůvky chodili jen do lesa. Dnes jsou v obchodech k mání celoročně, takže si na nich můžeme pochutnat v lednu, květnu i říjnu. A ještě že tak. Vždyť každá malá bobulka je učiněným zázrakem!

Prospěch z každého sousta

Na seznamu těch nejzdravějších superpotravin zaujímají borůvky přední příčky. A důvody jsou zřejmé. Protože patří mezi vůbec nejbohatší zdroje antioxidantů, zejména pak antokyanů, poskytují tělu široké spektrum výhod. Je prokázáno, že posilují imunitu, příznivě ovlivňují trávení, představují prevenci rakoviny a omezují pravděpodobnost diabetu. Souběžně zlepšují kognitivní funkce, zvyšují fyzické výkony, normalizují krevní tlak a údajně regulují i škodlivý cholesterol. Už jste tyto drobné plody zkoušeli využít i ke kosmetickým účelům? Ano, čtete správně. Obzvláště vlasům tahle fialová medicína náramně svědčí!

Svižný růst a žádné šediny

Borůvky se do vlasové péče dají zahrnout hned dvěma způsoby. Můžete je rozmixovat s polévkovou lžící kvalitního olivového oleje, čímž vznikne snadno aplikovatelná maska. Anebo si v lékárně či bylinkářství opatřete borůvkový čaj a využijte ho jako finální oplach po běžném mytí. Co z jednoho i druhého budete mít? Seznam účinků je dlouhý a poměrně pestrý. Vzhledem k tomu, že tyto bobule zprostředkovávají sloučeninu zvanou anthokyanidin, která příznivě působí na vlasové folikuly, podporují růst a zabraňují nadměrnému vypadávání. Zároveň vás obohatí o vitamin B12, jehož nedostatek se dává do přímé souvislosti s předčasným šedivěním. Teď už je vám asi jasné, proč tolik pečujících produktů z drogerie obsahuje extrakty z borůvek, že?

Péče nezůstane bez odezvy

Se složením jmenovaných kuliček se však pojí i další benefity. Jejich vnější použití důkladně čistí také pokožku hlavy, přičemž obnovuje přirozené pH. Dále pomáhá opravovat poškození, stimuluje regeneraci a poskytuje ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. A tohle vaše hříva zaručeně ocení!

Zdroje: www.mirahbelle.com, www.health.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat