Prostreno.cz

První pomoc suché pleti poskytne banán

Ať se přihlásí ten, komu teď nízké teploty a nepříznivé povětrnostní podmínky vysušují pokožku! Jste to vy? Udělejte si banánovou masku, která obnoví ztracenou vlhkost. Zároveň tak podpoříte i mladistvý vzhled, což je přidaná hodnota navíc.

Pravidelně kupujete banány, protože vám chutnají a představují také rychlou svačinu i energetickou vzpruhu? Dobře děláte. Nechcete si příště do nákupního košíku přihodit trs navíc? A hned vám sdělíme, proč.

Medikament nejen na podzimní chmury

Toto cizokrajné ovoce má hodně zajímavý nutriční profil. Obsahuje třeba tryptofan, což je aminokyselina, která se v těle přeměňuje na serotonin. Ten je svými relaxačními a náladu zlepšujícími účinky dobře známý. Banány jsou bohaté také na železo, čímž předcházejí anémii neboli chudokrevnosti. Vitamin B6 zase reguluje hladinu krevního cukru a draslík přispívá k normalizaci tlaku a tím i prevenci kardiovaskulárních chorob. Vysoký podíl vlákniny podporuje optimální funkce střev a hořčík uvolňuje napětí ve svalech. A už se k vám doneslo, že takový banánový koktejl je zaručeným lékem na kocovinu? Ale pozor, tyto plody zachutnají i pokožce. Tak si hned jeden kousek nakrájejte a obložte si jím obličej!

Spása při suché pleti

Suchá kůže je běžný nešvar, který se může objevit v jakémkoli věku. Pro někoho je to pouze nepříjemný dočasný stav, zatímco pro jiného celoživotní problém. Faktory, které k této patálii hodně přispívají, jsou jasně dané – odpovědnost za ni nesou klimatické vlivy, příliš horké sprchy i dráždivé složky obsažené v používané kosmetice. Dobrou zprávou ale je, že suchá pleť dobře reaguje na domácí prostředky. Jedním z nich je i výše zmíněný banán, který pomáhá obnovit ztracenou vlhkost. Také urychluje regeneraci a doslova vyhlazuje drsná místa způsobená dehydratací. Tohoto revitalizačního spojence si možná necháte líbit! Jeho schopnosti zasahují i do pomalejšího stárnutí, neboť má příznivý vliv na produkci kolagenu. Už si ho dáváte na tvář? Není na co čekat!

Zdroj: www.1mhealthtips.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat