Prostreno.cz

Pozor na kombinaci retinolu a vitaminu C

Jeden podporuje tvorbu kolagenu, druhý zase brání jeho rozpadu. Ale používat je najednou? To se v případě vitaminu C a retinolu nemusí vyplatit. S jakým časovým odstupem je tedy aplikovat, aby nedošlo k podráždění?

Vitamin C má v kosmetickém průmyslu hodně silnou pozici a to stejné se dá říci také o retinolu. I vy jste na tyto složky slyšela samou chválu? Žádný div, jejich pověst je opravdu předchází.

Věčné mládí na dosah?

Retinol je derivát vitaminu A, který má skutečně široké pole působení. Obnovuje totiž kožní buňky a stimuluje jejich aktivitu, přičemž neutralizuje škodlivé volné radikály, předchází rozpadu kolagenu a vyplňuje hlubší vrstvy pokožky, čímž prokazatelně redukuje vrásky. U toho umazává pigmentové skvrny, přispívá k léčbě akné, povzbuzuje krevní cirkulaci a celkově zlepšuje strukturu kůže. Výsledky jeho konání přicházejí po třech až šesti měsících pravidelného nanášení. A co jeho kolega, jak ten si stojí?

Na scénu přichází další spojenec

I vitamin C představuje jakýsi ochranný štít proti volným radikálům. Zároveň napomáhá při regeneračních procesech, stimuluje tvorbu kolagenu a matnou pleť doslova rozjasňuje. Tyhle dva parťáci se hezky doplňují, že? A to je také důvod, proč se jejich kombinace doporučuje. Ovšem pozor, musí tu být časový odstup!

Jeden ráno, druhý večer

„Jde-li o pomalejší stárnutí, představuje vitamin C s retinolem opravdu silný a spolehlivý pár,“ uznává i americká dermatoložka Azadeh Shirazi, která však upozorňuje na to, že opatrnost je zde na místě. „Je v pořádku používat oba tyto produkty. V tom nejideálnějším případě ale retinol aplikujte večer a vitamin C zase ráno. Anebo obráceně,“ dodává jmenovaná expertka s tím, že pokud se jedno i druhé nanáší současně, častým vedlejším účinkem je podráždění a zarudnutí pleti. Když se toho ale vyvarujete, dočkáte se jen samých pozitiv. Ty zahrnují mladistvý vzhled, rychlejší regeneraci, vítezství v boji nad hyperpigmentací i převahu nad volnými radikály.

Zdroj: www.byrdie.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat