Prostreno.cz

Přírodní afrodiziaka podle pohlaví

Jste připraveni na pořádně divokou jízdu v posteli? Někdy nejsou potřeba filmy, hračky ani lechtivé řeči. Stačí zvýšit hladinu pohlavních hormonů v těle, které ovlivňují sexuální vitalitu, výdrž a vzrušení. Pomoc se přitom dá hledat v přírodě!

Afrodiziaka tu byly, jsou a taky budou. V kombinaci se zdravým životním stylem mohou stimulovat libido a být tak úspěšným podporovatelem milostného života. Které z nich dělají dobře ženám a které mužům?

Afrodiziaka pro ženy

Máta peprná

Podporuje trávení, takže se běžně přidává do žaludečních čajů, zlepšuje žaludeční potíže, v létě ochlazuje organismus a revitalizuje mysl. Máta peprná je symbolem pohostinnosti, přináší bohatství a blahobyt, dodává energii a již od antiky se považuje za sexuální stimulant. Vyzkoušejte její sílu v aromalampičce nebo nakupte topické gely a krémy s výtažkem z této bylinky. Ze začátku postupujte obezřetně. Některé ženy považují produkty na bázi máty nebo za příliš povzbudivé.

Ginkgo biloba

Extrakt z ginkgo biloby zvyšuje průtok krve, ovlivňuje produkci oxidu dusnatého a má relaxační účinek na hladké svaly, takže zlepšuje sexuální funkce. Studie také potvrdily, že tato bylinka je účinná při léčbě sexuální dysfunkce vyvolané antidepresivy (1).

Maca peruánská

Pěstuje se v pohoří And v Jižní Americe a předpokládá se, že její kořeny zvyšují sexuální touhu a taktéž bojují proti vedlejším účinkům antidepresiv, které mohou způsobit nízké libido (2).

Afrodiziaka pro muže

Skořice

I aromatická skořice se dlouho považuje za afrodiziakum, vědci navíc potvrdili, že má pozitivní vliv na erektilní dysfunkce u mužů (3). Nasypejte ji na jídlo, ale používejte pouze malé množství, ne víc než čajovou lžičku.

Korejský červený ženšen

Korejský červený ženšen stimuluje libido a považuje se za bezpečný, široce dostupný alternativní lék, jež zlepšuje schopnost pacientů dosáhnout a udržet erekci dostatečnou pro pohlavní styk, a to i u populace s těžkou erektilní dysfunkcí (4).

Dýňová semínka

Dýňová semena mají vysoký obsah zinku, o kterém je známo, že zvyšuje plodnost a sexuální touhu (5). Jejich nesmírnou výhodou je, že jsou široce dostupná, dají se vařit i pražit.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9611693/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2928177/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6844336/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12540305/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2800928/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat