První společná dovolená je žhavou zkouškou vztahu

09.08.2021 | Vztahy

Cestování ve dvou skrývá spoustu kouzelných výhod. Nejenže objevíte krásy naší planety, ale také si ověříte, zda máte po svém boku toho pravého či tu pravou.

Proč vyrazit na dovolenou v páru?

Prověříte reakce v extrémních situacích

Co si budeme namlouvat – dovolená není jen příjemný odpočinek, málokomu se povede, aby proběhla bez sebemenšího škobrtnutí. A právě takové situace ukáží, jaký člověk opravdu je. Jak reaguje na nepříjemné okamžiky, jak dokáže řešit problémy, jak zvládá vypjaté situace. V tomto ohledu je dovolená vlastně takový malý vědecký experiment. Kde jinde byste měli takové podmínky?

Naučíte se kompromisu

Kompromisy jsou ve vztazích důležité. Zkrátka se jim ve společném životě nevyhnete. Ale jste jich s partnerem či partnerkou opravdu schopni? Na dovolené se to ukáže jako málokde. Plánování výletů, programu, nákupů, ubytování… Vlastně budete muset začít, ještě než se vydáte na samotnou cestu. Když to zvládnete u těchto ne zcela banálních a ne vysloveně život ovlivňujících rozhodnutí, zvládnete kompromisy i později.

Zjistíte, jak zacházíte s penězi

Tedy nejen vy, ale hlavně váš partner či partnerka. Společné finance dokáží nejednomu páru pořádně zamotat hlavu. A o dovolené si poprvé takový malý společný rozpočet vyzkoušíte. Zdá se vám, že je partner/partnerka až příliš na peníze? Že moc utrácí? Že si nic neužije, i když finanční prostředky evidentně má? Na tyto otázky není od věci znát odpověď!

Zbavíte se rutiny

Už i v počátcích vztahů se mohou partneři potýkat s rutinou – v pátek večer společná večeře, v sobotu výlet či návštěva galerie, v neděli kino, přes týden jedno až dvě rande… Ještě spolu ani nemusíte bydlet, aby se ve vašich životech usadil stereotyp (nic proti němu, vlastně na něm funguje většina vztahů). Chcete se z něho na čas vymanit? Ano, dovolená je ideální!

Vytvoříte příjemné vzpomínky

Každý vztah potřebuje „mít po letech na co vzpomínat“. Připomenout si, jak krásně vám bylo nebo může být, to se občas hodí. Třeba když se vám najednou zdá, že je váš vztah v koncích nebo že nemá už žádnou „šťávu“. To pak stačí zalovit v paměti a vybavit si, jak vám bylo na té a té dovolené úžasně. Mozek dokáže zázraky, už jen vzpomínka způsobí, že si – alespoň na chvíli – budete zase blíž.

Zdroj: vogue.com, elitedaily.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat