Pro muže je neodolatelný tvar postavy s poměrem 0,7 pasu k bokům

08.08.2017 | Vztahy

Je jedno, jak korpulentní či štíhlá žena je a jakou má konfekční velikost. Pro to, aby se líbila mužům, musí mít dokonalý tvar. Pánové jsou totiž pudově silněji přitahováni k tvaru postavy, který připomíná přesýpací hodiny, a v nichž má obvod pasu sedmdesát procent obvodu boků.

Před pubertou a plnou dospělostí mají dívky postavu poměrně vyrovnanou bez výrazných křivek. Ale jakmile na tělo začnou působit pohlavní hormony, v pase se zužuje a kolem boků rozšiřuje. Stejně tak po menopauze většina žen zažívá proměnu tvaru postavy a výrazné zakřivení linie se narovná.

Správný poměr pro plodnost

Právě zmíněný tvar přesýpacích hodin je totiž znakem ženskosti a plodnosti. Pro muže byl po řadu let jasným znamením, že dotyčná žena je vhodnou matkou pro jeho potomky. Dodnes je tak pro většinu mužů sexuálně neodolatelný.

„Nejenže je nízká hodnota poměru pasu k bokům znakem celkového zdraví, ale také znamená, že je žena plodnější, naznačuje vysokou hladinu ženských pohlavních hormonů jako estrogenu, což opět zvyšuje šanci na oplodnění,“ vysvětluje evoluční antropoložka doktorka Sarah Johns z University of Kent.

Zatímco estrogen ukládá tuky na bocích, testosteron v ženském těle ho ukládá spíš na břiše. Taková žena se pak blíží poměru jedna k jedné, nebo dokonce k vyššímu obvodu pasu než boků.

Silné boky? Budete zdravější

„Nové výzkumy naznačují, že děti matek, které mají poměr pasu k bokům v rozmezí 0,7 až 0,8, mají lepší výsledky v testech myšlení... taková postava má v tukových zásobách jisté mastné kyseliny, které jsou nezbytné pro dobrý vývoj mozku dítěte,“ tvrdí Johnsová.

Další výzkumy zase prokázaly, že i když má žena podle hodnoty indexu BMI nadváhu, pokud má stále tvar postavy přesýpacích hodin, její riziko rozvoje diabetu 2. typu a chorob srdce je nižší než u žen, které jsou sice v rámci BMI v rozmezí normální hmotnosti, ale mají tvar postavy v jiném poměru pasu k bokům.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat