Nenápadní sabotéři vašeho pečlivě budovaného partnerského štěstí

18.09.2023 | Vztahy

Že vám to ve vztahu poslední donou trochu skřípe, ale vy nějak nevíte proč? Možná jsou na vině hloupé zlozvyky, které si ani neuvědomujete, ale které mohou z dlouhodobého hlediska narušit harmonii mezi partnery.

Na které si dát pozor především?

Přítel mobil

O tom, že je dnes většina z nás prakticky závislá na svých mobilních telefonech, se už ví nějakou dobu, i když si to mnohdy odmítáme připustit. Ovšem pokud máte doma telefon neustále v ruce a i během konverzace s partnerem/partnerkou kontrolujete zprávy apod., může se stát, že tím v podstatě říkáte, že vaše drahá polovička stojí až na druhém místě. Za vaším mobilem. A to není pro nikoho příjemné zjištění. I když je jasné, že partnera/partnerku milujete, nedostatek pozornosti, již jim věnujete, se může negativně odrazit na vašem vztahu.

Omílání minulosti

Vypjaté situace nebo hádky jsou také součástí každého vztahu dvou lidí. Ani ty nejzamilovanější dvojice se jim prostě nevyhnou. Ovšem není od věci ovládnout umění hádat se. A teď nemáme na mysli jen urážky, křik nebo vulgarity, ke kterým by ani během největších sporů nemělo docházet. Spíše mluvíme o vytahování „špinavého prádla“, které se velmi rychle promění v jakési soutěžení, který z partnerů je vlastně ten horší a má více vroubků. Nejenže takové omílání nic nevyřeší, ale nadělá víc škody než užitku.

Necitlivé vtípky

Humor do vztahu samozřejmě patří, dokonce je velmi důležitým aspektem. Ovšem není humor jako humor. Pokud například partnera/partnerku se smíchem shazujete před přáteli, děláte si legraci z jejich vzhledu nebo „útočíte“ na citlivá místa, nejspíš se bavíte jen vy. Samozřejmě, že myslíte podobné vtípky s láskou, ale to neznamená, že toho druhého nezraní. Dokonce i když se partner/partnerka směje s vámi, neznamená to, že jim situace přijde tak veselá jako vám.

Poznámky o rodině

Rodinu si nikdo nevybírá. Ani vy, ani váš partner/vaše partnerka. že jste si s tchyní a tchánem nepadli zrovna do oka a švagrová vám vážně leze na nervy? Co se dá dělat. Pokud se nejedná o nějaké opravdu vážné důvody (jako útoky na vaši osobu apod.), pak nejspíš budete muset zatnout zuby a případné stížnosti formulovat velmi opatrně. Necitlivá kritika by totiž mohla vyvolat úplně opačnou reakci, než v jakou doufáte – a namísto spojence by se partner/partnerka proměnili v nepřátele. Vám by se totiž také nelíbily urážlivé poznámky pronesené na adresu vašich nejbližších!

Málo lásky

Co na tom, že partnera/partnerku milujete až za hrob. Pokud jim to nedáváte najevo, nemohou si být nikdy jistí. Přitom důkazy lásky nemusejí mít podobu velkých gest – naopak, někdy stačí úplné maličkosti. Lehké doteky, milé SMS zprávy, horká káva po ránu… Možností, jak ukázat druhému, že ve vašem životě hraje nezaměnitelnou a jednu z nejdůležitějších rolí, je spousta.

Zdroj: www.lovenotery.com/post/the-4-most-toxic-relationship-killers, www.lovehealgrow.com/silent-relationship-killers/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat