Využijte při flirtu přehazování vlasů

18.03.2021 | Vztahy

Vlasy jsou ohromně mocným a všestranným nástrojem flirtu. Věřili byste, že nezáleží jen na jejich odstínu, ale i pozici? Zkuste si prameny přehodit z jedné strany na druhou, na okolí tím zapůsobíte úplně odlišně!

Britská sexuoložka a expertka na řeč těla Tracey Cox říká, že většina z nás si dobře neuvědomuje, jak silně vlasy působí na náš vzhled, ale zároveň ovlivňují naši osobnost. „A nejen proto, že s dokonalým účesem si ihned připadáme veselejší a svůdnější. Lidé z barvy i střihu vyvozují četné závěry. Pravda, ne zcela oprávněně, ale přesto,“ říká zmíněná odbornice s tím, že máte-li tmavé vlasy, ostatní vás berou vážněji než světlovlasé lidi.

Blondýny jsou vnímány jako sexy, ale ne příliš inteligentní a přátelské. Rusovlásky jsou považovány za démonické bytosti. Krátké vlasy jsou zase znamením síly, schopností a upřímnosti. Ty dlouhé signalizují sex-appeal, koketnost, marnivost a lehkovážnost. Tak určitá logika v tom je.

V baru, v práci i na ulici

„Dlouhé vlasy vyžadují jistou péči, takže rozumní lidé, kteří si nepotrpí na zbytečnou parádu, často dávají přednost těm kratším. Obvykle si také vybíráme účes, který odráží naši osobnost. V každém případě se s vlasy dá koketovat. Můžete jimi pohazovat, třepat, pokukovat skrz ně, hrát si s nimi, kroutit je a pročesávat,“ říká Tracey Cox. A teď se navíc ukázalo, že i takové přehození vlasů z jedné strany na druhou dělá divy!

Podle studie uveřejněné v odborném časopise Social Psychological and Personality Science vlasy hozené na pravou stranu (z vašeho pohledu) dělají danou osobu jemnější, otevřenější a přátelštější. Jakmile si ofinu nebo celou kštici naopak dáte doleva, působíte drsněji i zdrženlivěji. Jak se na něco takového přišlo?

Lákavé kadeře v akci

Výzkumníci testovali tento předpoklad ve třech studiích s celkovým počtem 3 819 účastníků, kteří používali digitálně pozměněné fotografie, které zachovaly všechny aspekty osobního obrazu, s výjimkou účesu. Ukázalo se, že ačkoli se osoba na fotce usmívala, tvářila se neutrálně či se mračila, respondenti ji vyhodnotili právě podle toho, na kterou stranu měla pohozené ony zmiňované vlasy. První dojem tak dělal hodně. Někteří uvedli, že by si s dotyčnou osobou nic nezačali. Nebo přesně obráceně. Líbila se jim tak, že by byli ochotní s ní flirtovat. Takže, dáte na to, nebo si pořád „pojedete“ to svoje?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat