Vraťte jiskru do vašeho stereotypního vztahu

27.03.2023 | Vztahy

Občas se stane, že to partnerům neklape tak jako dřív. Vztah je odložen na druhou kolej kvůli starostem o děti, stresu v práci nebo složité životní situaci. To však může mít za následek nepříjemnou krizi. Nebojte, ještě není nic ztraceno!

Co rychle podniknout, aby se vztah zase posílil?

Dneska máme rande, miláčku

Zamyslete se – kdy jste naposledy měli večer jen a jen pro sebe? Spousta párů, které spolu žijí již nějaký ten rok, dělá zásadní chybu, když úplně rezignuje na „randění“. Takže pošlete děti k babičce, poproste kamarádku o hlídání, zakažte si na jeden večer mobilní telefony a vyrazte na večeři nebo se přitulte na gauči a se sklenkou něčeho dobrého sledujte filmy.

Nelehké rozhovory

Máte pocit, že vám to nějak přestává klapat. A tak situaci rozeberete s kolegyněmi, s kamarádkami, možná i s rodinou… Ovšem s jedním člověkem ne – s partnerem či partnerkou. Přitom těch se to týká nejvíc! Nebojte se vyjít s pravdou ven, nastínit svoje pocity a obavy, promluvte si o tom, co se ve vztahu změnilo. Jistě, někteří muži nejspíš nebudou sdílní hned napoprvé (a možná ani ženy), ale nevzdávejte se. Vaše okolí za vás problémy ve vztahu nevyřeší…

V rukou odborníka

Navzdory výše napsanému může existovat člověk zvenčí, který vám může s řešením partnerské krize pomoci. Ano, máme na mysli experta na vztahy a psychologii. Občas je totiž potřeba nezaujatý pohled, aby vám ukázal stav vašeho vztahu a chyby, které v něm oba děláte. Nepodceňujte odbornou pomoc, často může znamenat přesně tu pobídku, kterou potřebujete.

Zaměřte se na sebe

A teď tím nemyslíme jen jeden na druhého, ale také na sebe sama. Často totiž nespokojenost ve vztahu pramení z nespokojenosti s vlastním životem a směřováním. Vlastní problémy pak přenášíte i na partnera či partnerku a krize je na světě. Zamyslete se, jestli nejste náhodou příliš vytížení, unavení, nešťastní… A změňte to, jak jen to půjde! Vyhraďte si čas pro sebe a své koníčky. A stejně tak ho poskytněte partnerovi/partnerce.

Zdroj: názor autora






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat